2011. október 1., szombat

Egyetértek a gondolattal !

 Már elég régen  észrevettem Anazár blogjában ezzel kapcsolatos bejegyzését !  Teljes mértékben egyetértek azzal amit ezzel kapcsolatban leírt!  Később egy  másik blog is csatlakozott   ennek  az elgondolásnak  a lényegéhez.  Részletesen nem fogom most leírni, hogy miért jó helyi termelőtől vásárolni azt szerintem mindenki tudja és ha megteheti akkor olyan helyen vásárol, ahol egészséges gyümölcsöket , zöldségeket  árulnak!
Minden hétvégén  a boltunk előtt is árul egy  kistermelő, akinek nagyon szép friss gyümölcse és zöldsége van !
Egész héten a kertjében dolgozik és a hétvégén  jön  árulni !
                                                                             
                                                                                     
                                                                                                                                                         

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szívesen vásárolnék én is helyi termelőktől, de itt még piac sincs, legalábbis mi még nem találtunk. Viszont itt ami csak lehet, az norvég árú, csak azt hozzák be, amit muszáj. Mindenkinek támogatni kellene ezt az kezdeményezést, hiába olcsóbb a nagy szupermarketek kínálata:)

Bors and Pepper írta...

A helyi, piaci zöldségeknél nincs is jobb, maximum, ha van saját kerted persze. És annak is híve vagyok, hogy mindent akkor kell enni, amikor érik. Például a januári paradicsom borzasztó!

Anazar írta...

Szuper vagy Éva! Éljenek a helyi termelők, vesszenek a supermarketek!!

Anazar írta...

Éva, nem tudom, hogy tudod-e, de amikor nálad járok, minden egyes alkalommal feljön egy-egy 'spam' oldal, hogy US-visa-s, hogy valami nyaraos project, hogy egyéb, a tiéd alatt. Másnak is van ilyen gondja??

Éva írta...

trollanyu: Nem is gondoltam volna, hogy ott nincs piac? Igazad van abban hogy inkább a helyi portékákat kellene előnyben részesíteni !
Bors and Pepper: A saját kert a legjobb az biztos. Minden zöldség akkor jó mikor a természetes érési idejében fogyasztjuk, a januári paradicsomnak semmi íze nincs.
Anazar: Köszi! Ezeket a reklámokat más blogon is sajnos láttam már!

Sviro (Ildi) írta...

Igyekszünk mi is helyi termelőnél vásárolni, meg persze van, amit a párom a kis kertben termel meg :) Nincs is ezeknél jobb.

Éva írta...

Sviro:A kis kertben megtermelt gyümölcs-zöldség a legjobb! Igaz ezt nem mindenki tudja megtenni!