2011. szeptember 16., péntek

Szalonnás lecsó rizzsel

 Hozzávalók:  kicsit  húsosabb szalonna,  paprika, paradicsom vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika,  rizs.
Elkészítése: A szalonnát   feldaraboltam oda tettem sülni, majd a felkarikázott vöröshagymát hozzá adtam és együtt dinszteltem.  Ezután  a földarabolt paradicsomot , paprikát és fokhagymát tettem hozzá kevés vizet  majd sót, pirospaprikát és borsot szórtam rá. Lefedtem az edényt és készre főztem.
 Közben  elkészítettem a rizst.( Kevés olajon megpirítom  a rizst  és felöntöm bőven vízzel  amibe sót,  borsot és petrezselyemzöldjét szoktam tenni . Amikor kezd főni a víz lefedem  az edényt és lezárom a gázt alatta így a párában puhul meg)
                                Jó étvágyat!                                      

3 megjegyzés:

Petra írta...

Ütős finomság. A lecsó nálunk is csak rizzsel megy. :)))

Mrita írta...

Nagyon imádom a lecsót így rizzsel együtt, nagyon guszta.

Éva írta...

Petra: Köszi!
Mrita: Köszi!