2011. szeptember 27., kedd

Tejes zsemle

Hozzávalók: 1,5 dkg. élesztő, 48 dkg. liszt, 1 teáskanál só, 2 dkg.olvasztott  margarin, 1,5 dl víz, 1,5 dl tej.
Elkészítése: Az élesztőt  felfuttattam  majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval, és jól bedagasztottam.1 órát pihentettem, majd átgyúrtam és  kis  adagokra szedtem /9 lett/  megformáztam kicsit és kivajazott tepsibe pakoltam még 20'-ig pihentettem. Ezután kevés langyos vízbe pici cukrot tettem ezzel kentem meg a zsemléket a felére szórtam szezámmagot  és az előmelegített sütőbe tettem 180 fokon 35-40' sülési ideje .
Jó tanács:Ezt a fajta zsemlét most sütöttem először ezért a következő alkalommal   már jobban szét fogom pakolni a zsemléket egymástól mert volt ami összenőtt sülés közben. Nagyon jó puha lett!
A receptet ITT  találtam.                                                                          

10 megjegyzés:

Patrícia írta...

Ezt kipróbálom majd, csak vízzel. Régóta keresek jó receptet, ez finomnak tűnik..

Petra írta...

Gyönyörűek! :)))

Okki írta...

Nagyon szépek lettek! :)

Éva írta...

Patricia: Szerintem nyugodtan csinálhatod csak vízzel!
Petra, Okki: Köszönöm!

trollanyu írta...

Nagyon szép zsömléket sütöttél:) Majd még pékmester lesz belőled:)

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek

Kati írta...

De ügyes vagy, én még sosem sütöttem zsemlét.

Gizi írta...

Nagyon szépek!!! A sült oldalasra jöttem, és mire ideértem ezek a szépséges zsemlék fogadtak.:)

Barbi írta...

Engem nem zavarna, hogy összenőtt, annyira guszták lettek, hogy most mind a 3-at felfalnám! Nagyon szeretem a zsemléket vajjal és kakaóval csak úgy! :)))

Éva írta...

trollanyu, Bianka: Köszi!
Kati:Köszi, próbálkozzál nem nehéz!
Gizi: Köszi! Látod az oldalashoz itt a zsemle!
Barbi: Köszi! Szeretem én is csak megvajazva!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...