2011. október 21., péntek

Főtt csirkemell krumplival meggymártással !


                                                                                                                                                                
Hozzávalók: csirkemell, krumpli, meggybefőtt, tejföl, só. 
🍒🐓
Elkészítése : A csirkemellet ételízesítős vízben megfőztem, majd feldaraboltam. A krumplit megtisztítás után hasábra fölvágtam sós vízben megfőztem. A mártáshoz : fél üveg meggybefőttet  edénybe öntöttem   kevés fahéjat, kis darabka citromhéjat vágtam  bele és felfőztem. Egy evőkanál lisztet 1 dl tejföllel elkevertem és  behabartam vele a meggyet. 😋
Jó étvágyat! 

                               Köszöntöm blogom  új látogatóját matild olah  személyében !                                
       

8 megjegyzés:

Petra írta...

Csak azért nem írom, hogy de megkívántam, mert tegnap ezt hoztam ebédre. Az íze még itt a számban. Azért tiédbe is belekóstolnék. Guszta, mint mindig. :)))

trollanyu írta...

Olyan mint régen a menzás kaja, én nagyon szerettem. Guszta étel így a meggyel:)

Éva írta...

Petra: Akkor Te is szereted így , nem tudom mennyit megbírnék enni ebből, különösen a meggyszószt kívántam nagyon! Köszi!
trollanyu: Valóban a levesben megfőzték a húst és úgy adtak hozzá valamilyen szószt? Köszi!

Panna írta...

Jé tényleg menzás kaja :)) Tetszik :)) A tányér pedig különösen elnyerte a tetszésemet, a pöttyös dolgok az egyik gyengém :))

Barbi konyhája írta...

Hú de guszta!!! Én pedig igenis megkívántam, mert talán gyerekkoromban a menzán ettem ilyet utoljára, és ott nem is volt az igazi, mégis ízlett! :))

Éva írta...

Panna: Köszönöm!
Barbi: Köszi! Nosztalgiázzál csak !

Tiffanylda írta...

Ez nekem mindig bejön!:) Igaz, az én gyerekeim nem szeretik, mert ők a menzán a krumpli helyett pirított grízt kaptak, amit utáltak! Csak fűrészpornak hívták!:(

marcsis írta...

Tényleg menzás, de mi is imádjuk!De régen készítettem már, most megkívántam!