2011. november 22., kedd

Sportszelet/sütés nélkül/

Nagyon sok blogon láttam már ezt a fajta édességet! Férjuramnak készítettem  most  el mert nagyon szereti a sportszeletet csoki formájában !  Kedveskedni szerettem volna  bár  a hétvégén szülinapjára a gyerekektől már kapott tortát , de úgy gondoltam ezt még elkészítem, nagyon finom lett !

💓

Hozzávalók: 40 dkg. darált háztartási keksz, 20 dkg. margarin, 15 dkg. cukor, 2 csomag vaníliás cukor, másfél dl tej, 3 evőkanál kakaópor, 1 rumaroma, + a tetejére 10 dkg. tortabevonó, 2 evőkanál olaj. 

🌷

Elkészítése: A tejet a kétféle  cukorral és a margarinnal  feltettem melegedni . Mikor már elolvadt a cukor  és a margarin  a darált kekszbe öntöttem amibe a kakaóport és a rumaromát is elvegyítettem. Fakanállal dolgoztam végig összekevertem jól és én egy nagyobb méretű műanyag tartóba tettem fóliát amibe  bele tettem a kekszmasszát. Jól ellapogattam a tetejét , mikor már kihűlt akkor készítettem el a tortabevonót és ráöntöttem a tetejére. Kicsit hagytam hogy hűljön majd hűtőbe tettem, másnap szeleteltem.  

                            Jó étvágyat kívánok!                                            

14 megjegyzés:

Vicuska írta...

Egyszerűen készíthető és finom! Az ünnepeltnek is ízlett, úgy gondolom! :) Boldog szülinapot, utólag is!

Gerdi írta...

Annyi blogon láttam már, s még nem készítettem el! Nagyon jól néz ki!
Férjednek sok boldog születésnapot kívánok!!!

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet, én is láttam már sok blogon, de még nem készítettem soha. A férjed biztos örült neki nagyon, Boldog Szülinapot neki:)

Juci írta...

Fincsi ez a desszert.
Isten éltesse az Ünnepeltet!!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni

Barbi konyhája írta...

Ez bizony finom én is szeretem! :)
Boldog születésnapot az ünnepeltnek!

Petra írta...

Isten éltesse! Ennek a finomságnak én is nagyon örülnék. :)

Éva írta...

Lányok: Köszönöm az üdvözléseket! Az én férjuram olyan hogy különösebben nem tudja kimutatni örömét evett belőle, szerinte ez azt jelenti hogy finom! Ő ilyen de már megváltoztatni nem hiszem hogy sikerűlne, már nem is próbálkozom elfogadtam ilyennek amilyen!

Kati írta...

Finom lehet ez a sportszelet. Úgy képzelem a férjedet mint az én apumat, ő is ritkán mutatja ki az érzéseit, nála is onnan lehet tudni, hogy tetszik egy étel, hogy megeszi, ha nem meg sem kóstólja.

María írta...

Nekem is tetszik a recept, főleg, hogy sütni sem kell, és mégis nagyon finom. Én is beállok a sorba, és boldog szülinapot kívánok kedves Férjednek!!

Tiffanylda írta...

Isten éltesse Férjuradat!:) Jó sütit választottál, mert gyors és finom! nálunk örülök, ha egy órácskát állhat a hűtőben!:))) Gyakran készítem egy-egy unokának, ha valami miatt "soron kívül" van itt, pl. szünet, vagy betegség, stb., egy kis vigasz!:) Akkor fele ennyi mennyiségből.

Éva írta...

Kati: Köszi! Akkor valóban hasonlóak lehetnek a papáddal!
Maria:Ez valóban hamar elkészül és nagyon finom. Köszi!
Tiffanylda: Köszi!A gyerkőcöknek biztosan ízlik, sőt ők még tudják azt is mondani hogy de finom!:-)

Panna írta...

Utólag is boldog szülinapot az ünnepeltnek! Nem túl tömör csokis? Én még nem mertem elkészíteni pedig nekem is van receptem..

Éva írta...

Panna: Köszönjük! Nagyon finom, nem tömör csokis hiszen kekszből van!Nyugodtan próbáld ki!