2012. január 7., szombat

Burgonyás lángos/szárított élesztővel/

 Hozzávalók: 1/2 kg sima liszt, 20 dkg. burgonya, 1 db  tojás, 1 csomag szárított élesztő, só.Olaj a sütéshez.
Elkészítése:  a burgonyát megtisztítás után kis kockákra vágom, megfőzöm bő sós vízben.  Ha megfőtt leszűröm a burgonyalevét külön teszem. A főtt burgonyát jól összetöröm. A burgonya léből kiöntök egy keveset és megfuttatom benne a por élesztőt. A lisztet, burgonyát, tojást , a megfuttatott élesztőt a burgonya lével bedagasztom, ha szükséges még sót teszek bele.Hagyom kicsit még kelni.
 Hűtőbe téve tárolható körülbelül 1 hétig.  Apránként vagy egyszerre is kisüthetem.Sütés előtt  olajos  kézzel tépek darabokat a tésztából és kihúzgálom kerek formára majd forró olajban kisütöm.
 Ebből az adagból körülbelül 19-20 db lángos lesz.                                                                              

8 megjegyzés:

Flóra írta...

Nagyon guszta lett!

María írta...

Éva, Te mostanában csupa kedvencemet készíted!! A lángost meg egyenesen imádom!! Nem ééér!

Nagymamis írta...

Húúúúú! Nagyon guszta! Tegnap este szülinapi meglepetés bulin voltunk a barátainknál.......barátnőmmel mi is vittük a lángost....igaz nem igazán születésnapi étel....de az ünnepelt szereti.

Éva írta...

Flóra: Köszi!
Maria:Mert kedvezni akarok neked!
Te is szoktál olyat ami viszont nekem a kedvencem!
Nagymamis:Köszi! Biztos sikere volt a lángosodnak!

Csupa Csoki írta...

Nagyon jól néz ki, annyira megkívántam!:) Fokhagymás tejföllel, sajttal imádom, még reggelire is képes lennék lángost enni:D

trollanyu írta...

Nekem is a krumplis lángos a kedvencem:) Jó sok tejföl, sajt, de be tudnék most lakmározni belőle:)

Éva írta...

Csupa Csoki: Köszi! Fokhagymát is tettünk a tejföl alá!
trollanyu: Finom is az biztos!

tücsi írta...

Nagyon guszta. Tegnap már megfőztem a burgonyát, de nem került sor a lángosra.Ugyanis elutaztak a fiúk, így később készül el. A burgonyából meg pogácsa lesz. Ez a látvány nagyon kívánatos!:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...