2012. január 6., péntek

Mézes sült alma

 Hozzávalók: 2 szép nagy alma, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál durvára vágott dióbél, kevés citromlé.
Elkészítése: Az almákat megmosom, kettévágom magházukat kivájom, majd a citromlével azonnal meglocsolom. A megtisztított mazsolát és a diót összekeverem. A mazsolás diót a kivájt almákba töltöm. Mézzel meglocsolom, majd előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg az almák tetete szép sárgásbarnára nem sül, és egy kicsit össze nem roskad. Forrón még egy kevés mézet rácsorgatok , és rögtön tálalom.                                                                                  

11 megjegyzés:

sedith írta...

Ez nagyon finom. Biztosra tudom. :)

María írta...

Nagyon jó, akárcsak a déli sülthús krumplipürével!

nyanyus írta...

Elkényeztetsz bennünket.Ennyi finomság egy nap.Ez a sült alma fincsi !Éppen ezen agyaltam ma .

Éva írta...

sedith: Örülök hogy igazolod hogy finom!
Maria: Köszi!

trollanyu írta...

Finom:) Képzeld el, pont mézes almaszeleteket sütöttem, de serpenyőben és vanília fagyival tálaltam. Egyben is finom lehet.

Éva írta...

trollanyu: Köszi! Finom lehet ahogy csináltad fagyival különösen. Gondolkodtam hogy pici fahéjat szórhattam volna még rá!

Dulmina írta...

Régen volt már sült alma, pedig szeretjük. Köszönöm, hogy eszembe juttattad!

tejszínhab írta...

De kis gusztácskák! :)

Éva írta...

nyanyus: Megérdemlitek a kényeztetést, látod adtam ötletet!
Dulmina: Látod milyen jó hogy erre jártál?:-)
tejszínhab: Köszi!

Nagymamis írta...

Mi is nagyon szeretjük a sült almát! Igaz csak úgy natúrba sütöttem eddig.....de most kipróbálom a Te variációdat!

Éva írta...

Nagymamis: Próbáld ki nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...