2012. január 15., vasárnap

Ínyenc fasírt

Ezt a fasírtot az ünnepek alatt a nagyobbik lányomnál ettem  először  nagyon ízlett! Most elkészítettem  csak egy kicsit változtattam rajta!
                                                                                   
Hozzávalók: 1/2 kg. darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg. reszelt sajt/trappistát használtam/, 1 db tojás, 1-1 teáskanál bazsalikom és oregánó, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál csípős paprika, 1 teáskanál só, 1 szelet/5 dkg./ kenyér. 15 dkg. bacon szalonna.
Elkészítése: Kevés tejben beáztattam a kenyeret.  A darált húshoz hozzáadtam az összetört fokhagymát és a többi fűszert, majd a kifacsart kenyeret és jól összedolgoztam. Kicsi   inkább hosszúkás  pogácsákat  formáltam a masszából  és bacon szalonnába /én a szalonna szeleteket kettévágtam / betekertem. A sütőt előmelegítettem. A tepsit vékonyan olajjal kikentem majd a  húsokat úgy pakoltam be hogy a szalonna  összehajtott része kerüljön alulra.  220 fokon  40' sütöttem. Rizibizit és  tegnap készítettem töltött krumplit  annak a kikapart részét sütöttem meg hozzá. Nagyon finom volt!

14 megjegyzés:

Mrita írta...

Fantasztikus ötlet, kipróbálásra kerül, a bacon bizto megbolodítja.

Gerdi írta...

Nagyon jó ötlet, újra! Jó fűszeres, szalonnába tekerve... kipróbálandó!

judit60 írta...

Nagyon érdekes ízesítés egy fasírtnak, de finom lehet.

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) A fasírt mindig finom, az ilyen turbós változatok pedig tényleg ünnepi asztalon is kitűnőek.

Kati írta...

Jó ötlet baconba csavarni:)

Gyöngyi írta...

Köszönöm a receptet! Férjem fasirt imádó, én sokszor már nem tudom, mit variáljak, hogy ne legyen unalmas, most gyarapítottad a palettát!

Tiffanylda írta...

Jó ötletet adtál a jövő hét valamelyik napjára!:) Köszi!

nyanyus írta...

Nagyon guszta.Én szoktam ugy hogy a maffinsütő formát kibélelem szalonnával bele a huspogácsa,ráhajtogatom a szalonna kilógó részét.Isteni finom nem beszélve mutatós.Igaz kicsit drága de nem mindennapi eledel.

María írta...

Még nem készítettem baconbe tekerve, de nagyon tetszik az ötlet :)!

Nagymamis írta...

Szeretek hozzád járni.....mindig találok valami nagyon-nagyon jó ötletet! Ez a fasírt recept is gyarapítani fogja étrendünket! Köszönöm!

Éva írta...

Lányok : Örülök hogy tetszik a receptem. Igaz valóban a bacon egy kicsit árban húzósabb , de azért néha lehet "bűnözni" majd másnapokon megspórolom! Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, egészen más így az íze mint a hagyományos fasírtnak!Amit nyanyus mondtál az sem lehet rossz megoldás ! Talán ennek a receptnek a sajt is megváltoztatja egy kicsit a hagyományos fasírt jellegét.Lényeg hogy nagyon finom!

Gabriella írta...

Még soha nem készítettem fasírtot baconba tekerve, de nagyon tetszik! Főleg az tetszik benne, hogy sütőben kell sütni - az ilyen ételeket jobban szeretem készíteni, mint a tűzhely felett állni... :) El is mentettem ezt a jó kis receptet!

Panna írta...

Jó ötlet így baconbe csavarni :) Na majd bűnözünk egyszer ;)

Éva írta...

Gabriella: Próbáld ki mert nagyon finom és valóban nem kell sütögetni egyenként.
Panna: Kicsit azért néha lehet!