2012. február 27., hétfő

Kubai kenyér

 Márti oldalán találtam erre a kenyérre  ami elgondolkodtatott hogy jó lenne kipróbálni!Ahogy  ilyenkor szokott  lenni azért nem teljesen olyan, ez mindenkinél  másképpen alakul ha  kipróbálunk egy új receptet!
                                                                                 
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 tk. só, 1 tk.cukor, 2,5 dkg. élesztő,
3 dl forró víz, 3-4 ek.mag/nekem csak szezámmagom volt/
Elkészítése: megfuttattam az élesztőt és  a liszt közepébe öntöttem,
majd bedagasztottam a vízzel jó alaposan a vége felé tettem bele
a szezámmagot. Letakarva a duplájára kelesztettem. Lisztezett desz-
kára borítottam majd átgyúrtam cipó alakúra formáltam  tepsi közepére
tettem /nem látszik/ a cipó tetejét keresztbe megvágtam vízbe tettem sót
ezzel kentem meg  és szórtam még rá magot. Hideg sütőbe kell betenni
200 fokon 45' sütöttem.Mikor kivettem én egy kicsit lespricceltem vízzel.
(A kenyér bevágást fogom gyakorolni, nem tudom hogy miért másnál olyan szépen meglátszik a vágás, nekem meg mindig elmosódik.)A recept nagyon jó köszi  Márti és neked is  trollanyu  hiszen tőled ered ez a recept !
Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon tetszik ez a kenyér recept, szerintem hamarosan ki fogom próbálni. Remélem sikerül és fincsi lesz! Különben milyen a tésztája, sűrű, vagy inkább könnyű laza? A családom a könnyű tésztájú kenyereket szereti inkább és ez annak tűnik...

Éva írta...

Gabriella: Érdemes kipróbálnod mert nagyon jó könnyű a tésztája.

Seffer Lilla írta...

Már én is szemezek vele egy ideje, talán a napokban ráveszem magam az elkészítésére...:)

Süne írta...

igay nem kenyérrel kapcsolatban de kérdésem lenne, szombaton volt disznóvágás és kaptam májat lesütni de nincs köretnek krumplim mit lehetne helyette tenni a sült máj mellé?

Márti írta...

Örülök, hogy ízlett! A tetejét, ajánlóm, legközelebb próbáld ollóval bevágni.

tücsi írta...

Én is készülök ilyen szép kenyeret sütni mint Te. Ugyan olyan úgy sem lesz amit elkészítünk másnak a receptjéből, de azért az finom.És a kenyereden is látszik, hogy jól sikerült.:))

Éva írta...

Lilla: Ne tétovázzál, próbáld ki nagyon finom!
Süne: Szerintem rizzsel is nagyon finom!
Márti: Köszi, látod erre nem is gondoltam!
tücsi: Nagyon finom a külső része ropog a belseje pedig nagyon finom puha.

trollanyu írta...

Szerintem szuper lett:)A recept nem tőlem ered, hanem Mágitól és én meg Duende-nél láttam meg a kenyeret. Tényleg olyan igazi ropogós héjú kenyér. Ha van pengéd, azzal lehet a legszebben bevágni.

Éva írta...

trollanyu: Az eredeti forrást nem ismertem !Már legközelebb kipróbálom mert késsel nem sikerül a bevágás.