2012. március 4., vasárnap

Briós( ami valójában búrkifli )

Hozzávalók: Amiből most készítettem bolti  fagyasztott vajas  leveles tészta, 2 db tojásfehérje, 10 dkg. cukor, 15 dkg. darált dió, reszelt citromhéj, 2 ek. prézli. Darabolt dió és tojás a tetejére. 
🌸
Elkészítése: A fagyasztóból kivett tészta mikor kiengedett  jó vékonyra kinyújtottam majd nagyobb  kockákra felszeleteltem . A töltelékhez  a tojás  fehérjét jól felvertem kemény habbá a cukorral majd bele kevertem a darált diót reszelt citromhéjat és a prézlit. Ebből a töltelékből pakoltam a tészta közepén egy csíkban majd feltekertem  és úgy pakoltam a tepsibe hogy a tekert része legyen alól. Megkentem tojással és darabolt dióbelet szórtam rá. Forró sütőben  sütöttem meg ,( ez kb. 200 C  fokon  20' volt az én sütőmben!)   
Jó étvágyat kívánok !
                                                                           

12 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon szeretem a diós tölteléket enni, mindegy is talán, mi van éppen körülötte, pite, piskóta, leveles- bármi.

Seffer Lilla írta...

Nagyon finom lehet, még nem készítettem ilyet, de nagyon kó ötlet!

Nagymamis írta...

Fincsi lehetett.....tegnap vendégségben voltunk....ott is leveles tésztából készítettek hasonlót, csak túróval töltve. Remélem a családod már jobban van!

Éva írta...

Vicuska: Valahogy én is így vagyok, meg még a mákkal.
Lilla: Finom, egyszer próbáld ki!
Nagymamis: Túróval is finom lehet! Köszi már alakulnak könnyebben vannak!

Jámborné Budai Mónika írta...

Én a brióst másképpen ismerem,kelt tésztából fonással készül és cukor van a tetején.
De a tiéd is nagyon guszta,biztos megkóstolnám:))

teller-cake írta...

Nagyon fincsinek néz ki, jöhetne nekem is egy ilyen diós falat! :-)

Erika írta...

Gusztusos, szívesen kipróbálom majd a receptet!

Gerdi írta...

De kis helyesek! A diótöltelék meg csakis jót ígér!

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet, gyönyörűek lettek és gyorsan készen van:)

Barbi konyhája írta...

Jaj a gyengéim az ilyen kelt tészták! Odavagyok érte! :)

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Már én is ettem köttesből is, ez így volt a recepteskönyvemben.Köszi!
Teller-cake: Megnézem hogy maradt-e még!
Erika: Próbáld ki mert nagyon finom!
Gerdi: Nagyon finom a tölteléke, a férjuram azt mondta hogy karácsonyra inkább ilyet csináljak majd a bejgli helyett!Csoda hogy valamit megdícsér!:)
trollanyu: Az biztos hamar elkészül!
Barbi: Ez nem kelt tészta de nagyon finom ez is!

Panna írta...

De jó ;) Én kicsit másként formázom a brióst, úgy ahogy még a mamától tanultam :)