Elkészítése: Karfiolt szétszedem rózsáira átmosom és kevés sót téve a vízben kicsit megfőzöm. Ezután szokásos módon liszt- tojás- prézli-be mártva forró olajban megsütöm. Hozzá sült krumplit készítettem és meggybefőttet tettem mellé.
Megjegyzés:Amikor karfiolt rántok általában abban a vízben amiben főztem pár darab karfiol rózsát szétvágok zöldséget teszek bele / ha nincs jó a leveskocka is, vagy ételízesítőt/ gyenge petrezselymes rántást teszek rá nokedlit szaggatok bele és egy finom levesünk lesz így!
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Már annyirszor akartam karfiolt venni, mert olyan régen készítettem vele bármit, de most végre, hogy Nálad láttam, felírom a bevásárlólistámra.
Ez vega és böjti ételnek is elmegy, s az adag méretét nézve fogyozóknak is kiválló. A fözőlét én is szoktam hasznosítani. Nem csak a spórolás miatt, de vétek azt a finom lét kiönteni.
Lilla: Látod emlékeztető vagyok!
Hobbychef: Azért előtte egy kis levest is ettünk.:) Nagyon finom tud lenni ez a leves !
Nekem a karfiolhoz évtizedekkel ezelőtt odakívánkozott ízben a fokhagyma, ezért bárhogyan készítem, mindig kerül azóta a főzővízbe. Jót tesz vele :) Jó ötlet felhasználni a főzőlét levesként, hiszen annyi minden belefő, pár rózsát akár benne is felejthet az ember...
De jó, hogy mindent hasznosítasz ;) A rántott karfiolt én is szeretem :)
Vicuska: Fokhagymát nem szoktam bele tenni, de biztos hogy jó lehet a karfiol rózsákból szoktam párat benne hagyni!
Panna: Nagyon finom leves van belőle!
Megjegyzés küldése