2012. május 14., hétfő

Kapros -juhtúrós galuska

 Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg. juhtúró, kevés só, kapor(1 mk tésztába+ a szórásra),  szalonna, tejföl.
Elkészítése: A lisztbe kevertem a tojást , juhtúrót  és a kaprot /nekem most szárított kaprom volt/csak kevés só kell bele/ mivel a túró elég  sós / annyi hideg vizet tettem hozzá hogy jó nokedli állaga legyen a tésztának. Ezután forró vízbe szaggattam és főztem készre. Kevés szalonnát pirítottam  kiszedtem a szalonnát és a zsírjába  tettem a galuskákat. A tányérba szedés után  megszórtam még kevés kaporral és a szalonna darabkákkal  és egy kanál tejfölt tettem rá. Ha már friss kapor is lesz akkor is kifogom próbálni, mert nagyon finom könnyű a tészta! (Volt egy kis tejfölös hús megmaradva férjuram ezzel a tésztával ette és nagyon ízlett neki!)
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Kapor nélkül lehetne a mai ebédem...:)

Katalin írta...

Fincsi lehetett. Nekem tehéntúróval van hasonló receptem.

Gerdi írta...

Nagyon szeretem a kapor-juhtúró párost, bár galuskával még nem ettem. Még:-)

Éva írta...

Lilla: Ha megvárod leszedem a kaprot amit ráraktam!:-))
Katalin: Eddig még ilyet hogy a tésztájába kell tenni a túrót, nem próbáltam ki de nagyon finom lett.
Gerdi: Szerintem ha már friss kapor lesz annak még aromásabb az íze , de azért így is lehetett érezni.

Panna írta...

Szerintem kaporral is finom lehet :) Na meg tetszik, hogy megint egy egyszerű, de nagyszerű receptet hoztál!