2012. május 10., csütörtök

Krumplis perec (egészségesebb alapanyagból)

                                                                                   
Hozzávalók: 2-3 db krumpli, 1 dkg. élesztő,1 tojás,kb 1 dl tej, só, finomliszt és Nature Cookta gesztenyeliszt vegyesen / a teljes mennyiség lehet finomliszt/a mennyiség kb.30 dkg volt összesen . Olaj, porXukor(nyírfacukor), bármilyen lekvár.
Elkészítése: enyhén sós vízben megfőztem a krumplit majd összetörtem hagytam kihűlni. Az élesztőt kevés tejben megfutattam , a lisztkeverékbe öntöttem amihez  hozzá tettem az  összetőrt krumplit a tojást és  jól bedagasztottam a tésztát. Mikor duplájára megnőtt  az edényből kiöntöttem  kicsit átgyúrtam hosszúkás formára alakítottam és késsel darabokat vágtam le . Megsodortam a tésztát és  kerek formára alakítottam  amit forró olajban kisütöttem, mint a fánkot /először fedővel majd megfordítva fedő nélkül/.Vaníliás porXukorral (nyírfacukor) megszórtam . Sárgabaracklekvárral vagy bármilyen lekvárral nagyon finom.
Tipp:Ha megmarad köretből krumpli  akkor is gyakran készítem ezt a perecet !

8 megjegyzés:

María írta...

Nagyon fincsi lehet!! Jó ötlet a perec forma!

Vikvi írta...

Finom lehet, szeretném :)

Kati írta...

Látom használod az ajándék alapanyagokat:) Ez is finom lehet, főleg így egészségesebben.

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon klasz perecet sütöttél,külemre nagyon szépek.Az íze milyen ? Lehet érezni a gesztenyelisztet?

Éva írta...

Maria:Finom volt! Köszi!
Vikvi: Szívesen megkínálnálak, gyere!
Kati: Igen, nagyon finom lett!
Jámborné Budai Mónika: Köszi! Nagyon finom puha, egyáltalán nem lehet érezni annyi a különbség hogy nem teljesen világos a tészta színe.

Gabriella írta...

Nem hallottam még ilyesmiről... de biztos, hogy fincsi. Jöhet is hozzám... :P

Panna írta...

Hű, egyre egészségesebbeket főzöl!

Éva írta...

Gabriella: Szóljál hogy mikor és akkor küldöm!
Panna: Szerintem addig még tart az ajándékom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...