2012. május 29., kedd

Rántott-karfiol -krumpli meggyszósszal

 Hozzávalók: / már szerepelnek a blogomban de leírom/  1/2 üveg meggybefőtt,  1,5 dl tej, másfél ek. liszt, késhegynyi fahéj, darabka citromhéj.  Karfiol, krumpli, panírozáshoz : liszt, tojás, só, prézli, olaj a sütéshez.
Elkészítése:  Először a szószt készítettem el  hogy kihűljön.  A befőttet egy edénybe öntöttem  tettem hozzá  fahéjat és  citromhéjat kicsit főztem majd a tejben elkevertem a lisztet  és a meggyhez öntöttem. Kevés ideig  főztem vele és már készen is volt. Cukrot nem szoktam hozzá tenni, de aki édesebben szereti tehet. A karfiolt rózsáira szedtem és  feltettem főzni kevés sót tettem a vízébe.A krumplit megpucoltam felkarikáztam és  besóztam. A megfőtt karfiolt mikor kihűlt  lisztbe felvert tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban megsütöttem a krumplit is ezzel a technikával sütöttem meg.
(Szoktak ilyen napjaim lenni, mikor csak ilyen könnyű  hús nélküli ételt kívánok! Férjuramnak még volt egy kis sült hús petrezselymes krumplival !)
                                     Jó étvágyat!                                        

17 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Imádom a rántott karfiolt!

Minek ide hús, ha ilyen szuper, könnyű ebédet is ehetünk? :-)

teller-cake írta...

Rántott karfiol, imádom! Holnap be is szerzek egy fejet a piacon, köszi az ötletet! :-)

Tiffanylda írta...

Én is imádom a szószokat, de sajnos a család nem annyira, úgyhogy én akkor készítek, ha eljön hozzánk az anyukám, mert ő is kedveli és akkor dőzsölünk!:)Elélnék egy darabig ezen a menün!:)))

Csóti Heni írta...

Szia Éva! Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretek nézelődni nálad. Szeretném, ha benéznél hozzám vár egy meglepetés, remélem elfogadod! Unokád tünemény:)

http://henimodernkonyhaja.blogspot.com/2012/05/5-blogdijam.html

Üdv: Heni

Seffer Lilla írta...

gyümölcs zöldség párosítás is bármikor jöhet! nagyon guszta!

Éva írta...

Chef Viki: Sokszor vagyok így én is!
teller-cake: Nyitunk egy karfiol imádók klubját jó? Egészségetekre!
Tiffanylda:Az igazság az hogy így a hétköznapokban én is csak magamnak csinálok de azt be is puszilom!
Csóti Heni: Örülök ha találsz olyat ami esetleg felkelti az érdeklődésedet! Köszi megnéztem az oldaladat, lehet hogy elnézted a nevem ott nincs, de nem baj most kaptam meg ezt a díjat Rozatól!
Lilla: Köszi!

Névtelen írta...

Kérek szépen még meggyszószt!!!Az a kis tányérnyi nekem kevés;-))))))))))

Bors and Pepper írta...

Nagyon tetszik a fotó és az étel is persze!

Emi írta...

Ej de megenném! Nagyon szeretem a rántott karfiolt és a gyümölcsszószokat is!

Ibcsi írta...

Én is szeretem a rántott karfiolt! :-)

Éva írta...

The E.Art: Na jó, még egy kanálkával adok, de több nincs!:-)
Bors and Pepper: Köszi!
Emi: Azt elhiszem hog megennéd?:-)
Ibcsi: Abból adok neked, mert tudom hogy most zöldség-gyümölcs kúrán vagy!

Zsani írta...

Imádom a rántott karfiolt! Meggymártással is meg fogom kóstolni, eddig mindig tartárt készítettem hozzá.

María írta...

Finom lehetett ez az ebéd!! Én is nagyon szeretem a rántott karfiolt is és a meggymártást is, de együtt még nem ettem. Rántott krumplit már többször olvastam-hallottam, de az még valahogy kimaradt a kipróbált ételek sorából, de majd bepótolom:).

Vicuska írta...

Én is a klubba tartozom, Évuska :D A karfiol főzővízébe mindig teszek fokhagymát, jól kiegészíti az íze. Szószt nem szoktam mellé tálalni, legfeljebb reszelt sajttal megszórni, de simán kirántva és vajas-petrezselymes burgonyával bármikor elfogadom!

Éva írta...

Csupa Csoki: Biztos hogy azzal is nagyon finom! Szeretem azt is!
Maria:Nagyon finom így együtt is! Rántott krumplit egyszer próbáld ki, bár a fiúknak nem biztos hogy nyerő lesz?:-)
Vicuska:Fokhagymával főzve biztos jó ízt ad neki! Sajttal, krumplival is szeretem!

Panna írta...

Milyen jókat esztek! :) Tetszik :)

Éva írta...

Panna: Te is finomakat szoktál főzni amit szerettek! Köszi!