2012. június 6., szerda

Vizes zsemle

Ezt a receptet a Nosaltyn találtam.
                                                                                     
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dl langyos víz, 1 dkg. élesztő,  1 tk. cukor, mk.só, 1 tojás+1 kenéshez.Ebből a mennyiségből 6 db. zsemle lett!
Elkészítése: kevés langyos vízbe tettem az élesztőt,  cukrot  kanál lisztet és felfuttattam . A liszthez adtam a sót , tojást , megkelt élesztőt és  a  többi langyos vízzel jó alaposan  bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam kelni kb. 40'. Azután lisztezett nyújtódeszkára borítottam átgyúrtam és 6 kis cipóra  raktam szét /ami nekem mindíg valami oknál fogva nem egyformára sikerül?:-) nem baj/. Tepsit vékonyan beolajoztam és arra pakoltam rá a tetejét felvert tojással megkentem. Így hagytam még 30' kelni. Ezután átkentem ismét  a tojással  és szórtam rá szemámmagot és köménymagot. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.

5 megjegyzés:

Aleda írta...

Nagyon guszták. Szoktam én is készíteni ilyet és nagyon finomak.

Éva írta...

Aleda: Köszi!

Édeskonyha írta...

Ha nekem kell tésztát egyenlő részekre szednem, az sem lesz soha egyforma, de talán épp ez a házi sütés varázsa. Ezek is igazán szépek. Gyönyörű színük van.

Panna írta...

Jó kis zsemléket sütöttél ;)

Éva írta...

Édeskonyha: Köszi! Ezek után én is ezt fogom mondani így egyedi !
Panna: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...