2012. július 4., szerda

Almás-mákos nudli

Hozzávalók:4 db krumpli,1  kisebb alma, mk.margarin, sz.sz. liszt, só, darált mák, porcukor , ízlés szerint lekvár.
Elkészítése:Mivel újkrumpliból készítettem ezért most  megpucoltam a krumplit  felkockáztam és megfőztem sós vízben. Krumlinyomón áttörtem  a krumplit és hagytam kihűlni. Közben az almát megpucoltam  lereszeltem  és a kihűlt krumplihoz tettem.  Annyi lisztet tettem hozzá amivel nem túl kemény lett a tészta hozzá tettem a mk. margarint is és jól összegyúrtam. Késsel kis szeletkéket vágtam a tésztából amit kezeimközt  összesodortam és apró darabkákra vagdaltam. Feltettem  vizet a tűzhelyre  és mikor már jól főtt akkor pakoltam a nudlikat bele  amikor feljött a tetejére akkor szedtem ki.A tésztát   leöblítettem  és  egy edénybe kevés olajat melegítettem amibe kiszedtem a  tésztát. Darált mák és porcukor keverékével szórtam meg, valamint  volt kevés málnalekvárom azt 1 ek. vízzel jól kikevertem és ezt tettem a tészta mellé.                                                                                

11 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Jöhetne most egy tányérral,guszta:))

Dominika írta...

Hűűű, ez de finom lehetett! (Én még pirított zsemlemorzsában szoktam megforgatni, utána rá a porcukor és lekvár.)

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Dominika: Finom volt. Általában én is zsemlemorzsában szoktam forgatni, csak most csináltam mákkal!

Lilla írta...

Hmmm, nagyon ötletes!

trollanyu írta...

De nagyon szeretem a nudlit, mákosan meg pláne, almával még sosem ettem, de biztos, hogy kipróbálom:)

María írta...

Nagyon érdekes recept, több okból is! Egyrészt almát még soha nem tettem a tésztába, másrészt úgy tudtam, (sőt már tapasztalam is,) hogy új krumpliból nem éredemes krumplis tésztával próbálkozni, mert magas víztartalma miatt meglágyul. Úgy látszik kivétel erősíti a szabályt. Azért szívesen megkóstolnám, Párom meg egyenesen rajongana érte :)! Mert mákos és núdli, hát jöhet :)!!

hankka írta...

Almával még nem hallottam nudlitésztát készíteni, de biztosan nagyon finom lehet! Ki kellene próbálnom! :)

Panna írta...

Nyámi :)

Gerdi írta...

De kis helyes nudlikat sodortál! Az alma jó ötlet, még nem ettem így, de máris felkeltette a kíváncsiságomat!

Tiffanylda írta...

Alma nélkül szoktam, amikor szilvásgombócot csinálok! Kívánság szerint mákkal, vagy morzsával. Isteni!:) Mennyit változtat vajon az alma rajta? Biztos finom lehet!

Éva írta...

Lilla: Köszi!
trollanyu:Nagyon finom így mákkal is!Almát én is most próbáltamki először finom.
Maria: Azt mondják hogy tocsnit sem szabad újkrumpliból én azt is csináltam már és jó.Finom lett ez is az almát most tettem először bele mert egy ilyen receptet olvastam újságban.Nagyon finom.
hankka: Próbáld ki nagyon finom!
Gerdi: Köszi!
Tiffanylda: Eddig én is alma nélkül csináltam most próba szerencse alapon csináltam. Ha mákkal együtt eszi az ember annyira nem érezni a különbséget,de megkóstoltam csak magát a tésztát és érezni azt az 1 kis alma ízét is,kívánta volna szinte még a fahéjat is a tészta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...