2012. július 10., kedd

Zöldségleves grízgaluskával

 Hozzávalók: 1-1 db sárgarépa fehérrépa, darabka karalábé, vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, zeller, darabka csípős paprika, fél paradicsom, apróra vágott petrezselyem, 1 db krumpli, olaj, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, 1 db húsleveskocka . Grízgaluska/daragaluska itt  megtalálható
*
Elkészítése:   Mielőtt felkészítettem volna a levest bekavartam a grízgaluskát.  Addig pihent még a levest felkészítettem.Megpucoltam a zöldséget és apróra felvágtam. Megforrósítottam az olajat amibe tettem a felkockázott vöröshagymát és a zöldséget kicsit dinszteltem.  1 ek. lisztet szórtam rá majd a fűszereket pirospaprikát , őrölt borsot és felöntöttem jó bőven vízzel. Beletettem a zellert, paprikát , paradicsomot és az összevágott petrezselymet.Mikor már főtt akkor tettem bele a felkockázott krumplit .( Főzés közben 1 db leveskockát is tettem hozzá). A levesbe  kis mokkáskanállal  szaggattam bele a grízgaluskát és készre -főztem, közben  a galuskát nézegettem hogy megfőtt-e?
                             Jó étvágyat!                                    

13 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jól esne most egy tányérral! Imádom a grízgombóckákat benne... :-)

Gerdi írta...

A grízgaluska levest mi is szeretjük! Velem előfordult, hogy nem akart megfőni a galuska. Akkor egy időre el is ment a kedvem tőle, de aztán visszatért, azóta nem volt gond vele.

Vicuska írta...

De szeretem, én evőkanállal szaggatom, hogy nagyobb legyen, mokkáskanálnyi mértéket megjegyzem, kipróbálom :)

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett! A grízgombócokat én is kiskanállal szoktam szaggatni. Mindig teszek bele egy késhegynyi szódabikarbónát is, attól szépen "megnőnek".

Hankka írta...

De jól esne most egy tányérkával! Nagyon fincsi lehetett! :)

Roza írta...

Én imádom a leveseket... Jó, hogy eszembe juttattad ezt a levest:)

trollanyu írta...

Jaj én is nagyon szeretem a grízgaluskát, fogok is főzni ilyen fincsi levest:) Sokáig nem tudtam jó grízgaluskát főzni, de már egész jól megy:)

RaMary írta...

Naggyon szeretem, valamelyik nap levese megvan! Köszi!

Seffer Lilla írta...

Azt hiszem ebben a nagy melegben is jól esne egy tál forró finom leves!

Tiffanylda írta...

Nagyon szeretjük a grízgaluskát mi is. Van, hogy be se zöldségelem, csak vajon megfuttatok egy csomó aprított petrezselymet, felengedem vízzel, némi fűszer, 1-1 paradicsom, paprika és ha forr, bele a grízgaluska - nagy kanállal. Amikor újra forrni kezd, én befedem és ebédre pont megpuhul!
Fincsi levesetek lehetett! Nem is kell más ebben a melegben!:)

Éva írta...

teller-cake:Örülök hogy szereted !
Gerdi: Szerintem ezzel más háziasszony is járt már pórul, többek között én is !Rá kell jönni a technikájára, gyakorlás !
Vicuska: Csak azért csinálom kicsi kanállal mert úgy is megdagad mire megfő!
Katalin: Finom volt ezzel a jó friss zöldséggel imádom! Megjegyzem és kipróbálom legközelebb a szódabikarbónát, bár így is megnő kicsit.
hankka: Elhiszem hogy jó volna, de sajna mára is kell még leves!:-))
Roza: Nagyon szeretem én is a leveseket ha nincs egy nap mert pont úgy jön ki a menű akkor már nagyon hiányzik!
trollanyu: Fiatal háziasszony koromban olyan kemény lett a galuskám hogy parittyázni lehetett volna vele! Sok év alatt azért alakult !:-))
RaMary: Örülök hogy tippet leltél!Egészségetekre!
Tiffanylda: Néha olyan egyszerű de finom hozzávalókból is lehet nagyon ízletes ételeket csinálni.A fűszer ízek bennevannak akkor már csak jó lehet. Nagyon finom volt!

Rosita Vargas írta...

BUSCANDO SOPA ME ENCONTRÉ CON ESTA DELICIA CON SÉMOLA ME ENCANTÓ,ABRAZOS Y ABRAZOS.

Éva írta...

Rosita Vargas: Remélem ha megfőzöd ezt a levest,ízleni fog !