2012. augusztus 2., csütörtök

Családi ünnepünk volt!

Milyen nehéz elkezdeni  az ilyen beszámolót. Azt sem tudom hogy hol kezdjem?  Az elmúlt héten apránként megsütöttem az apró süteményeket  majd elkezdtem a tortát. Itt szeretném megköszönni Mónikának  azt hogy milyen nagyon jó volt hogy kérdésekkel  fordulhattam hozzá   és nagyon  jó ötletet adott  mikor a menyasszonyi tortának ajánlotta azt a krémet amit szokott  készíteni.(Mónika  Megfogadtam a tanácsodat  és nagy sikert aratott  nem csak a krém de a piskótát is a blogodról készítettem el , köszönöm majd külön leírom a tortákat is.) Pénteken vontam be a tortát és díszítettem. Még aznap főztem egy nagy fazék töltött káposztát amit hűtőbe tettem. Szombaton  délelőtt kocsival  mentünk a nagyobbik lányomékkal Budapestre  ott laknak a kisebbik lányomék  akinek volt az esküvője. Ferencvárosi Hivatalban volt az esküvő, ami nagyon szép  tágas és ízléses és ami lényeg volt akkor hogy légkondi is volt. Csapong a gondolatom  hisz azzal kellett volna kezdenem hogy nagyon szép volt az ifjú pár ./Fotókért még harcolok!/ ( Mind a két lányom   szolidan  de nagyon elegánsan voltak öltözve, a nagyobbik lányom volt a tanú!) A kis unokám mellettem ült mondtam neki hogy amikor zene már nem fog szólni odamegyünk anyához és apához és mondja azt hogy :"Gratulálok"! Elmondtam neki kétszer csendben  aztán már megunta hogy nógatom félhangosan odaszólt Gratulálok !!!  A szertartás után  mentünk  Zuglóba a másik örömszülő ott lakik  ahol már előkészítették  a fiatalok a vendégváró asztalt   különböző szendvicsek voltak és  sütemények valamint hűsítők és egyéb italok. Kicsit beszélgettünk  majd 18 óra körül indultunk vissza.  Vasárnap  jött az ifjú pár a kis unokámmal , természetesen a nagyobbik lányom és a párja is itt volt. Délre főztem finom csigahúslevest és a töltött káposzta igazi lagzis hangulatot teremtett. A kis unokám itt maradt  velünk mivel bölcsiben szünet van , a szülők dolgoznak. Azt hogy mit csináltunk ezen a pár nap alatt az egy külön fejezet lehetne, de talán mindent nem is tudnék leírni. Tündér kis okos, szinte hihetetlen hogy egy 3 éves gyerek aki még fél évvel ezelőtt nem tudott beszélni ma már hogy használja azt a szót pld.: bocsánat,  nem akartam, köszönöm , nem kérek !  Beszélgetni lehet vele sőt felvilágosított hogy melyik dinót hogy hívják én csak hallgattam , inkább meséltem a kismalac és a farkasokról azt legalább ismerem!:-))
Ma délután vitték haza  nagyon csendes lett a ház ! A jövő hétvégén még  pár napig  velünk nagyszülőkkel lesz  majd a lányom is jön haza ! A kis unokám akkor már  fogja hozni a dinókat is így hátha nagyi jobban megérti? Ebben nem  vagyok annyira  biztos?.-))
                                                                                 


27 megjegyzés:

trollanyu írta...

Biztos csodás és emlékezetes nap volt az egész családnak:) Gratulálok az ifjú párnak, sok boldogságot kívánok nekik:) Neked meg jó unokázást.

Magdi írta...

Gratulálok az egész családnak! Sok boldogságot!

Mónika írta...

Sok boldogságot a fiataloknak!

Málna konyhája írta...

szívből gratulálok)))
nagyon szép a csokor....

Sütis néne írta...

Sok boldogságot az ifjú párnak! :-)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Jaj nagyon irigyellek az én unokám még csak 8 napos de már alig várom csacsogjon!!

Kati írta...

Én is gratulálok az egész családnak:) Tudtam, hogy minden jól fog sikerülni:)

Petra írta...

Gratulálok nektek! Nagyon sok boldogságot kívánok! :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Gratulálok,nagyon ügyesen megoldottál mindent. Örülök,hogy segíthettem,és hogy nem csalódtál a receptjeimben.
Azért várom a lányodról a fotót,úgy szeretném látni!Addig is jó unokázást:))

Gizi írta...

Gratulálok az ifjú párnak!!!
Köszönet ezért a kis beszámolóért, látod kár volt annyira izgulni. Csodás, és főként felejthetetlen nap volt ez mindenki számára. Nagyon finomakat főztél, és a torták csodaszépek, na meg ahogy olvasom, nagyon finomak voltak. Tündéri lehet az unokád, szinte látom magam előtt, ahogy Ő mesél neked. Még a végén dinó szakértő leszel.:)

Teca írta...

Kedves Éva, nézz be hozzám!

sedith írta...

Sok boldog évet kívánok az ifjú párnak!:) És nektek is!;):)

gionetta írta...

Gratulálok ehhez a sszép eseményhez! Sok boldogságot az ifjú párnak! Nagyon sok finomságot készítettél. Ügyes vagy!

María írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is gratulálok az ifjú párnak. Még mindig érződik az írásodon az izgalom, ami az egész múlt hetedet átjárta, de nem is csodálom. Nagy esemény egy esküvő. Nálunk még csak egy volt, az is sok izgalommal járt, de nagyon élveztem a szervezkedést. Most meg az Unokázást élvezem, sajnos már nem tart sokáig. Neked is jó Unokázást kívánok :)

Jutka írta...

Sok boldogságot az ifjúpárnak!
A család minden tagjának ugyan ezt kívánom, neked jó és kellemes unokázást! Nem tudom te hogy vagy vele,de az unoka sokkal szebb, okosabb,ügyesebb mint a gyermekeink:)
Az ünnepi menüt szívesen megkóstoltam volna, biztosan nagyon finom volt!

Adél írta...

Gratulálok az ifjú párnak!Csodás napjaitok voltak !És még unokázhattál is:)

Seffer Lilla írta...

Gratulálok a fiataloknak! Nagyon várom a képeket az eseményről, és nagyon sok szép évet kívánok nekik!

Okki írta...

Gratulálok az ifjú párnak! Sok boldogságot és egyetértést! :)

Névtelen írta...

Sok boldogságot az ifjú párnak!:-)
Emlékezetes szép nap volt:-)

Anikó írta...

Évikém gratulálok az ifjú párnak, neked meg azért mert ilyen helyes gyerekeid vannak és most legalább unokázhatsz. Láttam a tortáidat gyönyörűek lettek, biztos nagyon finomak is. Kíváncsian várom az esküvői képeket is:-)))))

Éva írta...

Trollanyu: Köszönöm a fiatalok nevében is! A kis unokám tegnap visszament a családi fészekbe, de a jövő hét végén ismét jön.
Magdi: Köszönjük szépen!
Málna konyhája: Köszönjük szépen!Ebből a kis virágból volt a hajába is egy szál csatra téve nagyon szép volt!
Sütis néne: Köszönöm !
EWA gyöngyös világa: Gratulálok a kis unokádhoz. Nagyon jó az új fotód alig ismertelek meg! Úgy repül az idő meglátod hamar eljön az is hogy beszélgetni fog veled!
Kati: Köszi! Örülök hogy azért bíztál bennem!:-)
Petra: Nagyon szépen köszönjük!
Jámborné Budai Mónika: Köszönöm szépen a jókívánságot és a finom receptet! Fűzöm a lányomat a fényképről mert azért csak megkérdeztem hogy melyiket tehetem fel?
Gizi:Köszönjük a gratulációt !Azért tudod volt bennem egy kis pánik hogy minden rendben legyen! Az unokám egy tünemény ahogy mondja a dinók nevét melyik milyen fajta, azt kétlem hogy megtudnám jegyezni?:-)
Teca(Cseverke): Üdvözöllek! Nagyon szépen köszönöm!
sedith: Nagyon szépen köszönjük!
gionetta: Nagyon szépen köszönjük!
Maria: Köszi a jókívánságokat! Nem is tudom mit csináltam volna ha esetleg egy nagy banzáj lett volna. Így szerették volna a fiatalok hogy csak egy kicsi legyen, de szerintem ez elég is.Már több mint 6 éve élnek együtt most kötötték össze az életüket papíron is. A nagyobbik lányoméknál is lehet hogy lesz ebben az évben. Az unokám most tegnap elment haza, de a jövő héten ismét jön. Tomikád azért már nagyobb egy kicsit vele még jobban tudsz beszélgetni már.
Jutka: Köszi a gratulációt! Lehet hogy igazad van az unoka és saját gyermekünk megítélésében. Okosak voltak az biztos a saját gyermekeink is, de a világ is sokat változott!
Aleda: Köszönöm a fiatalok nevében is! Az unokázás nagyon örömteli volt!
Lilla: Köszönöm a gratulációdat! Remélem fogok tudni mutatni képet!
Okki: Köszönjük szépen a lényeg valóban az egyetértés! Úgy mindent meglehet oldani!
Emőke: Köszönjük szépen! Nagyon jó a képed meglepődtem hirtelen !

Lívia írta...

Évikém gratulálok az ifjú párnak és minden jót kívánok nekik. A kicsi gyerekükben Nikik is és Neked is az unokádban legyen sok örömötök.

Éva írta...

Anikó: Nagyon szépen köszönöm! Az unokázás most egy kicsit szünetel de lesz folytatása!
Lívia: Nagyon szépen köszönjük!

Hankka írta...

Gratulálok az ifjú párnak, nagyon sok boldogságot kívánok nekik! :)

marisz57 írta...

Éva először az ifjú párnak gratulálok a házasságkötéshez, aztán neked a remek szervezésért, finom ételekért, csodás tortákért!
Kívánok hosszú, boldog házasságot a gyerekeknek, nektek pedig vidám unokázást!

Éva írta...

hankka: Nagyon szépen köszönöm!
marisz57: Nagyon szépen köszönöm az összes jókívánságot! Remélem hogy erőm engedi és tudok még egy ideig vidáman unokázni!

Éva írta...

Mónika: Köszönöm a jókívánságodat!