2012. augusztus 25., szombat

Magyaros gombócleves

 Hozzávalók:  5 dkg.  füstölt kolbász, 2 db krumpli,  1 db vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors, só, ételízesítő, 1 db tojás, majoránna, petrezselyemzöld, 1-2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, kevés olaj.
💢
Elkészítése:   A krumplit megpucoltam felkockáztam és feltettem főni  a vízbe tettem ételízesítőt. Mikor megfőtt a krumpli leszűrtem  a levét félre tettem hagytam hogy a krumpli hűljön ki. Kevés olajat forrósítottam és  a kockákra összevágott vöröshagymát  és az áttört fokhagymát  megdinszteltem benne. Kevés őrölt borsot pirospaprikát tettem  a hagymákra és felöntöttem az ételízesített lével és még vizet tettem hozzá.  Mikor már jól főtt akkor tettem  bele a gombócokat. Ami az összetört krumpli az apró kis kockákra felvágott kolbász , tojás, majoránna, apróra vágott petrezselyem , kevés ételízesítő  az  őrölt bors és annyi liszt hozzáadásával készült amiből gyúrható gombócokat lehetett formálni. Mikor készre főtt már a leves tetejére feljöttek a gombócok, akkor öntöttem bele a tejfölben  elkevert lisztes habarást. /Nekem most volt egy kis pörkölt maradékom még azt is hozzá tettem. /

                              Jó étvágyat!                                                

6 megjegyzés:

RaMary írta...

Már a leírás olvasása közben is nagyokat nyeltem... a látvány is meggyőző...köszi a receptet. (OFF: nagyon szeretem a gyönyörű miskolci fotókat!)

Gabriella írta...

Nagyon éhes vagyok, ez most nagyon jól esne... :P

Gerdi írta...

Valóban finomságos leves lehet! Már főztem sima krumpligombóccal levest, de ez a gazdagabb változat különösen finom lehet.

Roza írta...

Évám, én is nyeltem csak egyet:))
Nagyon ínycsiklandozó, az egyszerűsége ellenére is! Ki fogom próbálni:)

gionetta írta...

Jöhet holnap ebédre! Csuda finom. Gratulálok!

Éva írta...

RaMary: Köszi! Örülök hogy tetszik Miskolc!
Gabriella: Miért nem szóltál? Küldtem volna kóstolót!:-))
Gerdi: Örülök hogy tetszik, valóban nagyon finom!
Roza: Köszi! Remélem fog ízleni?
gionetta: Remélem elnyeri tetszéseteket, mert nekünk nagyon ízlett. Köszi!