2012. augusztus 31., péntek

Szederkrémes piskóta

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez Tücsök Bogár konyhája adta az ihletet. Igaz ilyen kis piskóta  formám nem volt , de alkottam  4 db. kemény kartonból . Kimértem,  összehajtottam összetűztem tűzőgéppel a papírt bevontam alufóliával és sütőpapírt tettem bele. Nem tökéletes de egy próbát megért!
 Hozzávalók: piskótához: 2 db tojás, 2 ek. cukor, 2 ek. púpozott liszt, Krémhez:  kb. 10 dkg fagyasztott szeder, 2 ek. cukor, mk. vaníliacukor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 dl tejszín./4 db. 8 cm. átm.kis forma/
Elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral alaposan  kikevertem majd közben hozzá tettem egyenként a tojássárgáját  amivel szintén kevertem és végül a lisztet . A formákba kanalaztam majd előmelegített sütőben 180 fokon  15' sütöttem. Hagytam kihűlni a formában.  A krémhez a szederre kevés vizet öntöttem feltettem főni a cukorral és a vaníliás cukorral. Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkevertem és a szedret ezzel sűrítettem be. Hagytam kihűlni, majd a tejszínt jó keményre felvertem és a szederrel összekevertem. A kis piskótákat kettévágtam és megtöltöttem majd a tetejére is tettem krémet . Egészben maradt szeder szemet  tettem végül a krémre.
                                                                     

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép lett, megkóstolnám szívesen:)

RaMary írta...

Nagyon jól néz ki, biztosan finom is lett!

Seffer Lilla írta...

De jó, nagyon tetszik!

Gerdi írta...

Nagyon leleményes vagy! Mutatós, meg finom is lehet.

trollanyu írta...

Milyen jól megoldottad:) Nagyon klassz lett, olyan kis helyes, na és én imádom a szedret:)

Éva írta...

Flóra: Köszi! Közelebb lennél megkínálnálak!
RaMary: Köszi! Nagyon finom !
Lilla:Köszi!
Gerdi: Köszi!
trollanyu:Köszi! Nagyon finom volt a krém, ami megmaradt krém jégkrémnek tettem be a hűtőbe és nagyon finom az is!