Elkészítése: Szalonnát apró kockákra vágtam(azért nem írtam mennyiséget mert ez függ attól hogy hány főre készítjük?) 2 kis csík szalonna volt amit felvágtam. A krumplit megpucoltam apró kockákra feldaraboltam. A szalonnát feltettem sülni, majd hozzátettem az apró kockákra felvágott hagymát kicsit dinszteltem. Ezután tettem bele a feldarabolt paprikát-paradicsomot ami szintén csak ehhez a mennyiséghez volt 1/2-1/2 db. Megfűszereztem a sóval, borssal és pirospaprikával és beletettem a krumplit is felöntöttem annyi vízzel amennyi jól ellepte. Puhára főztem a krumplit majd krumplinyomóval összetörtem. Külön kifőztem a maroknyi kockatésztát leszűrtem és összekevertem a krumplival.
Jó étvágyat!
19 megjegyzés:
Ebbol ennek egy nagy adagot!
megvan a holnapi hami:D
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
Jaj de finom. Nagyon-nagyon szeretjük. S elárulok egy nagy titkot.
Én krumplistésztát mindíg úgy főzök, hogy maradjon másnapra is. Azt hiszed egyszer is sikerült betartani ?
Addig ülünk mellette, amíg majdnem az egészet be nem falatozzuk. Tehát nálunk jöhet bármennyi és bármikor.
Azt hiszem lesz is a héten :)))
Milyen régen készítettem!!!pedig az unokáim szeretik!
Istenem, de rég ettem krumplistésztát...pedig szeretem! Úgy látom, hamarosan sort kerítek rá. :)
Nagyon finom! Mi is szeretjük nagyon:)
Még sosem ettem krumplistésztát, de egyszer ki kell próbálnom, mert nálad nagyon guszta:)
Ezt én is nagyon szeretem, sütőben szoktam kicsit ropogósra sütni.
Jó, hogy eszembe juttattad a krumplistésztát, a héten én is sorra veszem.
Most utólag olvstam el a múlt heti bejegyzéseidet, van néhány általam eddig nem ismert recepted, amit érdemesnek tartok kipróbálni.Mivel a kelkáposztát szeretjük, biztos beválna a kirántott változata is, a tepsiben sült tojásos pirított kenyeret pedig a hűvösebb, őszies napokon már reggelire el tudom képzelni - még egy kicsit a konyha is bemelegszik mire elkészül.
Az unokádnak pedig sok boldog születésnapot kívánok!
Ha tészta, kettőt bírok elképzelni: a káposztásat és a krumplisat. Másképp nem szívesen eszem meg, de a krumplisból nem bírok eleget készíteni, annyira szereti mindenki. Bár én másképp készítem, de ahány ház, annyi szokás.
Évtizedek óta készítem, szinte minden héten egyszer, mert a kifőtt tészták közül az egyik kedvencünk, különösen a férjem nagyon szereti.
Nagyon szeretjük, én is pont ezt terveztem holnapra:) Régen az oviban sosem tudtam mi is az a grenadinos tészta, meglepődtem, hogy ez az egyszerű étel az:)
A krumplis tészta nálunk is nagy kedvenc. Mi savanyú uborkával szoktuk enni. Guszta lett a tied, szívesen ennék mos belőle!
Rajongásom tárgya!
mandala:Köszi! Szívesen megkínálnálak ha...!:-))
♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥:Örülök hogy ötletet adhattam!
Viki: Még a lányaim kicsik voltak és itthon voltak én sem tudtam annyit csinálni hogy esetleg másnapra maradt volna. Mikor kihűlt és akkor már sűrűbb lett akkor szerették csipegetni.
Mammka:Vagyok úgy én is hogy feledésbe merül 1-1 szeretett ételünk.
teller-cake: Akkor most itt az ideje!:-))
Böbe:Örülök hogy neked is kedvenced!
Kati:Egyszer próbáld már ki nagyon finom! Köszi!
Dominika: Biztos hogy úgy még finomabb!
marisz57: Köszönöm kedves szavaidat!
Lívia: Akkor üdvözöllek a "szeretem a tésztás ételeket" klubjában!
trollanyu: Ezzel szerintem sokan voltunk így nekem is fejtörést okozott egy időben!
Katalin: Köszi! Uborkával ettük mi is, de nagyon szeretem bármilyen kompóttal is!
Lilla: Örülök hogy szereted!
Vikivel egyetértve, mi is úgy vagyunk vele, hogy addig esszük amíg tart. A grenadinmars nevet még a dolgozom konyháján hallottam utoljára. Régen volt!
tücsi: Aki szereti az biztos hogy nem tud neki ellenállni! A nevét szerintem csak vendéglőkben használják, egyszerűbb a krumplistészta megnevezés akkor tudja mindenki hogy miről is van szó!
Most készítettem szalonnával először és nagyon finom volt, köszönöm Évuska az ötletet :)
Vicuska örülök hogy ízlett, egészségetekre!
Megjegyzés küldése