2012. szeptember 17., hétfő

Grenadinmars (krumplistészta)

Hozzávalók:3-4 db krumpli, 1 fej vöröshagyma, szalonna, paprika, paradicsom,fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, kockatészta.
Elkészítése: Szalonnát apró kockákra vágtam(azért nem írtam mennyiséget mert ez függ attól hogy  hány főre készítjük?)  2 kis csík szalonna volt amit felvágtam. A krumplit megpucoltam apró kockákra feldaraboltam. A szalonnát  feltettem sülni, majd hozzátettem az apró kockákra felvágott hagymát kicsit dinszteltem. Ezután tettem bele a  feldarabolt paprikát-paradicsomot ami szintén csak  ehhez a mennyiséghez volt 1/2-1/2 db. Megfűszereztem  a sóval, borssal és pirospaprikával és beletettem a krumplit is  felöntöttem annyi vízzel amennyi jól ellepte. Puhára főztem a krumplit majd krumplinyomóval összetörtem. Külön kifőztem a maroknyi  kockatésztát leszűrtem és összekevertem a krumplival.  
                                     Jó étvágyat!                                            

19 megjegyzés:

mandala írta...

Ebbol ennek egy nagy adagot!

Neon Rider írta...

megvan a holnapi hami:D

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

Viki írta...

Jaj de finom. Nagyon-nagyon szeretjük. S elárulok egy nagy titkot.
Én krumplistésztát mindíg úgy főzök, hogy maradjon másnapra is. Azt hiszed egyszer is sikerült betartani ?
Addig ülünk mellette, amíg majdnem az egészet be nem falatozzuk. Tehát nálunk jöhet bármennyi és bármikor.
Azt hiszem lesz is a héten :)))

Monika írta...

Milyen régen készítettem!!!pedig az unokáim szeretik!

teller-cake írta...

Istenem, de rég ettem krumplistésztát...pedig szeretem! Úgy látom, hamarosan sort kerítek rá. :)

Böbe írta...

Nagyon finom! Mi is szeretjük nagyon:)

Kati írta...

Még sosem ettem krumplistésztát, de egyszer ki kell próbálnom, mert nálad nagyon guszta:)

Dominika írta...

Ezt én is nagyon szeretem, sütőben szoktam kicsit ropogósra sütni.

marisz57 írta...

Jó, hogy eszembe juttattad a krumplistésztát, a héten én is sorra veszem.
Most utólag olvstam el a múlt heti bejegyzéseidet, van néhány általam eddig nem ismert recepted, amit érdemesnek tartok kipróbálni.Mivel a kelkáposztát szeretjük, biztos beválna a kirántott változata is, a tepsiben sült tojásos pirított kenyeret pedig a hűvösebb, őszies napokon már reggelire el tudom képzelni - még egy kicsit a konyha is bemelegszik mire elkészül.
Az unokádnak pedig sok boldog születésnapot kívánok!

Gerdi írta...

Ha tészta, kettőt bírok elképzelni: a káposztásat és a krumplisat. Másképp nem szívesen eszem meg, de a krumplisból nem bírok eleget készíteni, annyira szereti mindenki. Bár én másképp készítem, de ahány ház, annyi szokás.

Lívia írta...

Évtizedek óta készítem, szinte minden héten egyszer, mert a kifőtt tészták közül az egyik kedvencünk, különösen a férjem nagyon szereti.

trollanyu írta...

Nagyon szeretjük, én is pont ezt terveztem holnapra:) Régen az oviban sosem tudtam mi is az a grenadinos tészta, meglepődtem, hogy ez az egyszerű étel az:)

Katalin írta...

A krumplis tészta nálunk is nagy kedvenc. Mi savanyú uborkával szoktuk enni. Guszta lett a tied, szívesen ennék mos belőle!

Seffer Lilla írta...

Rajongásom tárgya!

Éva írta...

mandala:Köszi! Szívesen megkínálnálak ha...!:-))
♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥:Örülök hogy ötletet adhattam!
Viki: Még a lányaim kicsik voltak és itthon voltak én sem tudtam annyit csinálni hogy esetleg másnapra maradt volna. Mikor kihűlt és akkor már sűrűbb lett akkor szerették csipegetni.
Mammka:Vagyok úgy én is hogy feledésbe merül 1-1 szeretett ételünk.
teller-cake: Akkor most itt az ideje!:-))
Böbe:Örülök hogy neked is kedvenced!
Kati:Egyszer próbáld már ki nagyon finom! Köszi!
Dominika: Biztos hogy úgy még finomabb!
marisz57: Köszönöm kedves szavaidat!
Lívia: Akkor üdvözöllek a "szeretem a tésztás ételeket" klubjában!
trollanyu: Ezzel szerintem sokan voltunk így nekem is fejtörést okozott egy időben!
Katalin: Köszi! Uborkával ettük mi is, de nagyon szeretem bármilyen kompóttal is!
Lilla: Örülök hogy szereted!

tücsi írta...

Vikivel egyetértve, mi is úgy vagyunk vele, hogy addig esszük amíg tart. A grenadinmars nevet még a dolgozom konyháján hallottam utoljára. Régen volt!

Éva írta...

tücsi: Aki szereti az biztos hogy nem tud neki ellenállni! A nevét szerintem csak vendéglőkben használják, egyszerűbb a krumplistészta megnevezés akkor tudja mindenki hogy miről is van szó!

Vicuska írta...

Most készítettem szalonnával először és nagyon finom volt, köszönöm Évuska az ötletet :)

Éva írta...

Vicuska örülök hogy ízlett, egészségetekre!