2012. szeptember 5., szerda

Provance-i pecsenye krumplipürével

  Hozzávalók: 4 szelet karaj, kevés olaj 3-4 ek., só, provanci fűszerkeverék, 2 cikk fokhagyma 1 fej vöröshagyma, bazsalikom, kakukkfű, mk. mustár ,  1 dl tejföl.
Elkészítése: A húst bedörzsöltem  a fűszerkeverékkel és kevés sóval. Megforrósítottam az olajat  beletettem a húsokat  mindkét oldalát fehéredésig  hagytam majd mellé tettem a felkarikázott vöröshagymát és  fokhagymát kevés vizet öntöttem hozzá és lefedve hagytam puhulni. Ezután kivettem az edényből a húsokat beleraktam egy jénaiba amit vékonyan kikentem olajjal , az edényben amiben sütöttem a húst villával a hagymákat kicsit összenyomtam  hozzá tettem még az apróra vagdalt bazsalikomot, kakukkfüvet mk. mustárt és a tejfölt elkevertem majd a jénaiban lévő húsra öntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon még kb. 20' sütöttem. Krumplipürével  tálaltam.
Ui: Ezt a fűszerkeveréket blogjátékon nyertem most használtam  először , nagyon finom ízt ad a húsnak! 
                          Jó étvágyat!                                            

8 megjegyzés:

Adél írta...

Ez nagyon jól hangzik, tetszik a recep!

RaMary írta...

Hú Évi,ezt nagyon jókor tetted ki,valami újdonságot keresek éppen. Finomnak tűnik, hétvégén kipróbálom. Nagyon köszönöm!!!

Dominika írta...

Nagyon jól néz ki!!

Éva írta...

Aleda: Köszi!
RaMary:Örülök ha tetszik, könnyen elkészíthető és nagyon finom!Ha szeretitek a szárazabb húst akkor karajt vegyél, de ha nem akkor szerintem bármelyik hús, akár tarja, vagy véknya is jó hozzá.
Dominika: Köszi!/Aranyos a margarétád!

Hankka írta...

Nagyon finom, fűszeres, szaftos husit sütöttél! :) Látom az új képen, segítséged is volt a konyhában! :)

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon jól néz ki. Szeretek a fűszerekkel "játszani". Biztos, finom is. :) Egyszer kipróbálom.

Kati írta...

Jajj úgy szeretném kipróbálni ezt a fűszerkeveréket, csak nálunk nem kapható. De a Párom azt ígérte hoz nekem Angliából:)

Éva írta...

hankka: Köszi! Sajnos nem az én konyhámban kuktáskodott a kis unokám!
Évi: Köszi!
Kati:Nagyon finom, ha esetleg nem sikerül vennie miért nem próbálod összekeverni a fűszereket ami az összetevője. Ha akarod megírom neked!