2012. november 28., szerda

Almaleves

 Hozzávalók:  3-4 db alma, 2-3 ek. cukor, kis darabka citromhéj, pici só, fahéj, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt.
Elkészítése:  Az almát megpucoltam  feldaraboltam apró kockára és edénybe tettem majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Pici sót tettem bele , darabka citromhéjat a cukrot  és fahéjjal ízesítettem.Mikor kezd az alma puhulni meglehet kóstolni és utólag akár cukorral akár kevés citromlével lehet ízesíteni. A tejfölben elkevertem a lisztet és ezzel habartam be. Nagyon szeretem a fahéj ízét így még a kiszedett levesemre is szórtam picit belőle. Imádom akár  melegen akár langyosan  de hidegen is nagyon finom.                                                                            

6 megjegyzés:

Anikó írta...

De régen csináltam! Köszi, hogy eszembe jutattad!:-)
És én is imádom a fahéjat.:-)

Kovács Janka írta...

Anyukám ugyanígy készíti:) Finom nagyon!

HajniZoli írta...

Így fűszeresen szoktam én is, nagyon fincsi! Pudinggal sűrűsítem egy picit, de ki kell próbáljam tejfölösen is:-)

Gabriella írta...

Én is a napokban készülök főzni... nagyon szeretem. :P

Márti írta...

Egy héten egyszer biztos terítékre kerül,annyira szeretjük,különbség csak annyi, hogy én még főzök bele egy kevés borsikafüvet is.

Éva írta...

Anikó: Örülök hogy adtam egy tippet!
Kovács Janka: Köszi!
HajniZoli: Biztos finom pudinggal is még úgy nem próbáltam!
Gabriella: Akkor egészségetekre!
Márti:Biztos finom borsikafűvel is bár még ennek a fűszernek az ízét nem ismerem./Gondolom a borshoz hasonlít csak gyengébb?/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...