2012. november 14., szerda

Citrommázas mákos alagút

                                                                               
Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg. cukor, 9 dkg. liszt, harmad cs. sütőpor, 5 dkg. darált mák, 5 dkg. margarin. Mázhoz: 5 dkg. margarin, 5 dkg. porcukor, 1 db. citrom reszelt héja + leve./bár nekem az összes  citromlé soknak bizonyult/
Elkészítése: A tojás sárgáját a cukor felével jól kikavartam. A tojás fehérjét a cukor másik felével  felvertem majd a két keveréket összekavartam óvatosan. A lisztbe tettem a sütőport és a mákot elvegyítettem majd így tettem a tojásos masszához. A margarint felolvasztottam és ilyen állapotában tettem a tésztába összekevertem és őzgerincformát margarinnal kikentem liszttel megszórtam és ebbe öntöttem bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem( tűpróbával ellenőriztem). Sütőből mikor kivettem hagytam kihűlni majd kiborítottam a formából és  megkentem a mázzal amit előtte jól kikevertem a sütemény oldalát még darált mákkal szórtam meg.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Azt hiszem szeretném:)

Katalin írta...

Finom lehetett! tetszik ez az új montázsolásod :) Ügyesen megcsináltad a képeket!

Éva írta...

Kati: Szerintem is ízlene biztos!
Katalin: Nagyon finom!Köszi szépen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...