2012. november 22., csütörtök

Kolbászos karfiol tejfölösen

Hozzávalók:   1 kg karfiol,
                     20 dkg kolbász,
                       2 dl tejföl,
                       1 db tojás, zsemlemorzsa, margarin, őrölt bors, só.
Elkészítése: A karfiolt kisebb rózsáira szedtem és sós vízben  kicsit megfőztem, majd leszűrtem. A kolbászt nem túl vastagon, felkarikáztam. Margarinnal kikent jénaiba beleraktam a karfiolrózsákat és a kolbászkarikákat. Kis margarin darabkákat is dobtam közéjük. A tejfölt a tojással elkevertem, sóval, borssal ízesítettem és a kolbászos karfiol tetejére öntöttem. Zsemlemorzsával meghintve  előmelegített sütőben  készre sütöttem:.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Monika írta...

:) Köszönöm nagyon a receptet,szegény karfiol ott sorvadozik a hűtőben várva sorsára.

Éva írta...

Mammka: Akkor felhasználhatod most és még nagyon finom is ! Egészségedre!