2012. november 30., péntek

Sajtos csavart *

 Hozzávalók: 10 dkg.  finomliszt, 10 dkg. margarin, 10 dkg. reszelt sajt, csipetnyi só, 3 ek. hideg víz.Nyújtáshoz: liszt, kenéshez: 1 db tojás.
Elkészítése:  A lisztet a margarinnal elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam és 1 órára a hűtőbe tettem. Enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagra és próbáltam téglalapra  nyújtani majd ujjnyi csíkokat vágtam derelyevágóval és kb. 5 cm. darabokra vágtam.  Az így kapot darabokat  közepüknél kicsit megcsavarva  sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Felvert tojással megkentem és szezámmagot szórtam rá. Előmelegített sütőben  200 fokon  12' sütöttem.                                                                                  

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Milyen guszták, és elkészíteni sem bonyolult :)

trollanyu írta...

Milyen jó ötlet ez a kis csavar a sajtos rúdban:) Örök kedvenc nálunk is.

Eri ka írta...

Ez a recept nekem is megvan. :)
De sajnos ritkán sütöm meg, nem is tudom miért. Pedig nagyon finom.

hankka írta...

Nagyon kis helyeskék, nálunk is nagy kedvencek a sós rágcsák! :)

Éva írta...

Katalin: Köszi! Ha tudnál még milyen finom is ráadásul!:-)
trollanyu:A csavarás nem mindegyiknél látszik, de az íze nagyon finom!
Eri ka:Látod milyen vagy? Vagyok így én is hogy feledésbe merül egy-egy receptem aztán meglátom másnál és rögtön úgy megenném!:-))
hankka: Köszi! Szerintem néha kívánja az ember a sós süteményt is nem csak az édeset!

kamonda írta...

Hú, de jól néznek ki! :)

Éva írta...

kamonda : Köszi, örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...