2013. január 3., csütörtök

Gombás csusza

 Hozzávalók: 15 dkg. gomba, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, petrezselyem,só, olaj, 1 tk. liszt, 1 dl tejföl. Nagy kocka tészta.
🍄
Elkészítése:   A gombát megtisztítottam apró kockákra vágtam.  Kevés olajat forrósítottam majd az apróra vágott hagymát kicsit megdinszteltem benne ráöntöttem a gombát , sóval borssal meghintettem és a felaprított petrezselymet hozzátéve  fedő alatt pároltam.  Ezután a tejfölben elkevertem a lisztet és ráöntöttem a gombára.   A tésztát sós vízben megfőztem  a szokásos módon majd  leszűrtem és a gombához kevertem . Tálalásnál kevés sajtot reszeltem rá!😋
                           Jó étvágyat!                                            

8 megjegyzés:

Viki írta...

Évikém ! Először is Nagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és Kedves Családodnak.

Másodszor pedig olyan hívogató volt a gombás tésztád, amikor megláttam, jöttem gyorsan megnézni, mert éppen azon gondolkodom, hogy valami gomba termesztési lehetőséget kellene kitalálni a ház körül, mert nálunk annyi gomba fogy.
Tegnap én is gombás husit készítettem, de nagyon-nagyon tetszik ez a gombás tésztád. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan sorra kerül nálunk is.

Katalin írta...

Finom, könnyű tészta lehet, nagyon guszta!

marisz57 írta...

Ma gombás rántotta volt a reggeli barna csiperkéből.A gombás tésztát is megenném, sort is kerítek rá hamarosan, mert már elegem van a húsételekből

Unknown írta...

Nagyon finom lehet, én bármit megeszek ami gombás. Köszönöm, hogy kitetted a Blogkóstolót!!

HajniZoli írta...

Jó ötletet adtál! Az ünnepi nagy evések után jól is esik a gombás csusza.
A lányomnak mindig botmixerrel kell pépesítsem, így szereti:-), azt mondja neki gombaszósz:-).

Éva írta...

Viki: Köszönjük! Láttam hogy szintén gombás ételt készítettél.Mi is nagyon szeretjük, bár a férjuram így tésztával nem eszi meg, de olyankor csinálom mikor más maradék étel is van! Nagyon finom.
Katalin: Köszi!
marisz57: Óó azt is nagyon szeretem! Valahogy most én is kompalok hús tekintetében.
Viktória Bori: Finom is a gomba! Ez csak természetes hogy kitettem, legyünk többen a csapatban!
HajniZoli: Valahogy én is úgy voltam most egy kicsit telítődtem.Az jó ha szereti a gyerek az én lányaim sem a gombát, sem a csirkemájat nem voltak hajlandóak megenni a mai napig sem.Gondoltam én is hogy összepépesítem, de nekem jó volt így is.(A recept tejszínt írt, de tejfőllel is nagyon finom volt!)

mellissina2 írta...

Évi,Boldog Új Évet!
A gombás tésztát elmentettem,mert tetszik,és hamarosan megcsinálom,szerintem hétfőn!Azt hiszem ötletekért Hozzád fogok járni!Nagyon kevés időm lesz,de szerencsére Te ötletes vagy és gyors!Szép Napot!

Éva írta...

mellissina2: Köszönöm és viszont kívánok Nektek minden jót és szépet a jövő évre! Nyugodtan gyere, ha találsz valami ami még hasznosítani is tudsz, egészségetekre!