2013. január 4., péntek

Gulyásleves

Hozzávalók: 30 dkg. sertéshús, 1-1 db sárgarépa, fehérrépa,  szelet karalábé,zeller,1 db vöröshagyma, 1 ek. zsír, 1 cikk fokhagyma,összevagdalt petrezselyem,/ 1-2 ek.lecsó akinek van otthon, nyáron paprika paradicsom/,  fűszerek : só,  őrölt bors,  pirospaprika, csípős paprika, köménymag,1 db babérlevél/fűszerek mennyisége ízlés szerint/  2-3 db kisebb krumpli .
💢
Elkészítése:   A húst apró kockákra . Megpucoltam a zöldséget amit karikára vágtam, a hagymát apró kockákra. Felforrósítottam a zsírt amibe tettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem majd  hozzá tettem  kevés lecsót megfűszereztem és a húst is hozzátéve  kevés vízzel  hagytam főni. Kis idő után  tettem hozzá a felkarikázott zöldségeket  és felöntöttem  kb. 1,5 l vízzel.Mikor már a zöldséggel is kezdett főni akkor tettem hozzá a felkockázott krumplit és az egészet készre főztem.   Külön szoktam tésztát kifőzni hozzá , most kis kockát !  Nagyon finom laktató leves!  
                      Jó étvágyat!                                

5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Az egyik legfinomabb leves, bár én nagyon ritkán főzök. Mi úgy szeretjük, ha sűrűbb, olyan, mint egy ragu. Tésztával még sosem ettem, csak bablevest, de biztos finom. Szép hétvégét kívánok:)

HajniZoli írta...

Finom, nagyon szeretjük!

Éva írta...

trollanyu: Szoktam én is sűrűbben csinálni de azt már gulyásnak hívjuk. Köszönöm! Nektek is kellemes pihenést a hétvégére!
HajniZoli: Örülök hogy Ti is kedvelitek!

Gabriella írta...

Amilyen éhes vagyok, ez a leveske most nagyon jól esne, egyébként is kedvencem. :P

Éva írta...

Gabriella: Most mással kell beérned sajnos, de annak örülök hogy Te is szereted!