2013. február 5., kedd

Komlóskai lepcsák "Ízőrzők" Komlóska

                                                                                   
Hozzávalók: 80 dkg. krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 tk. só, 1 tk. őrölt bors, 5 dkg. liszt, 1 db tojás.
🌺
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit  lereszeltem   a vöröshagymát és a fokhagymát szintén   reszelve tettem a krumplihoz. Beletettem  a borsot, sót, tojást  és a lisztet. Összekevertem  és kanállal  adagolva a  forró olajba  tettem  kisütöttem mindkét oldalát, mikor kiszedtem papírtörlőre pakoltam . Tetejére tejfölt tettünk.Zöldséges-tésztás  bableves mellé nagyon finom  volt!
Ui: Tócsnit többször sütöttem már az is hasonló,  de talán abba én több lisztet szoktam tenni. Ezután nem fogok mert sokkal puhább így elkészítve! (Örülök hogy kipróbáltam ezt ."Mindig tanul az ember")😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Nea írta...

A lepcsánka vagy tócsni nálunk is nagy kedvenc. Látszik a képen hogy ennek a lepcsáknak milyen könnyed az állaga és nem szívta magába a zsiradékot sem. Hiába, a vidéki élet más, ott még tényleg őrzik a hagyományokat, átörökítve az utókornak.

Roza írta...

Nagyon guszta lett a tócsnid, Évám! Legközelebb el is készítem az ikreknek.

Édeskonyha írta...

Nagyon guszta lett, el tudnék most belőle tüntetni egy adagot. Mi is tócsninak hívjuk.

HajniZoli írta...

Mássá teszi a reszelt hagyma és a fokhagyma. Én ezek nélkül készítettem eddig, de így is kipróbálom! :-)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Köszönöm én is tanultam :))))

Éva írta...

Nea: Nagyon finom volt. Azon csodálkoztam hogy már falun is olajat használnak mert úgy volt a receptben, nem szívta magába de talán azért is hogy liszt kevés van benne.
Roza: Köszi! Biztos fognak a fiúk örülni neki mert finom laktató! Egészségetekre!
Édeskonyha: Köszi! Nálunk is marad a neve tócsni de van pár ételünk ilyen hogy több elnevezése is van.Szívesen megkínálnálak!
HajniZoli: Eddig én borsot és fokhagymát tettem bele de nagyon finom így hogy vöröshagymát is tettem hozzá. Annyira nem érződik de azért a jó ízéhez biztos hozzájárul!
EWA gyöngyös világa! Szívesen, ha még megtudok valamit szólok jó?:-))

Hankka írta...

Vöröshagyma még nálunk sem került a lapcsánkába, de legközelebb kipróbálom így, biztosan nagyon finom! :)