Hozzávalók: 18 cm.átm. tortához. Alaphoz: 20 dkg. darált keksz/minőséget nem írok hogy milyen legyen nekem most pld. mandulás sütemény töredékek voltak azt daráltam le/, 6 dkg. olvasztott margarin Krémhez: 25 dkg. túró, 3 ek porcukor, 1 tk. zselatin 1/2 dl tej, 15 dkg. fagyasztott vegyes gyümölcs, 1 dl tejszín, 1 tk. vaníliacukor, 2 ek. tejföl.
Elkészítése: A darált kekszhez hozzátettem az olvasztott de már kihűlt margarint amit jól összegyúrtam majd a tepsi aljába elegyengettem. Hűtőbe tettem. Elkészítettem a krémet: a zselatint a tejjel felmelegítettem majd hagytam kihűlni, a túrót a kétféle cukorral és a tejföllel jól kikevertem /lehet robotgéppel/. A tejszínt kemény habbá felvertem. A vegyes gyümölcsöt szobahőmérsékleten kiengedtem szűrőkanálba téve leve jól lecsöpögött és a túrós keverékhez tettem összekevertem majd a kemény habot óvatosan beleforgattam a krémbe. Ezt a finom krémet tettem a kekszes alapra. Díszítésnek a napokban készített színes szórócukrot, marcipánt és drazsét használtam.
Jó étvágyat kívánok !
Ui: Ezt a finom krémet Kiskukta blogján találtam , de a mennyiséget természetesen csökkentettem!
3 megjegyzés:
MOst jol esne egy szelet :)
Fincsi lehet:) Igazi tavaszi hangulatú.
Könnyed, finom torta!
Megjegyzés küldése