2013. április 23., kedd

Császárzsemle

Régóta foglalkoztatott ennek a zsemlének az elkészítése, mivel  néha  formázásnál problémáim szoktak adódni!:-) Limara  blogján jó receptet és  szemléltetést találtam .
                                                                           
Hozzávalók: /fél adagot írom ennyit csináltam /: 35 dkg. liszt,1 tk. só, 1,5 dl víz, 1 dl tej, 2,5 dkg. margarin, 1 mk. cukor, 1 dkg. élesztő.
Elkészítése: Meglangyosítottam a tej egy részét amibe elmorzsoltam az élesztőt  cukrot hozzátéve és kevés lisztet  picit hagytam kelni. Ezután a liszthez öntöttem és a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam.(margarint én langyosan tettem a tésztába).Mikor duplájára megnőtt 6 részre osztottam majd egyenként hosszúkás rudat  söndörgettem  kb. 40 cm. majd egy laza csomót csináltam rá és a jobb oldalon lévő tészta darabot alágyűrtem a tészta csomónak és középen bedugtam majd megfordítottam a tésztát és a maradék logó tésztadarabot szintén begyűrtem alulról középre.( Így elég bonyolult leírni de ha megnézitek a fent említett blogon biztos könnyebb lesz) Rossz tapasztalatom miatt nem sütőpapírra tettem, hanem vékonyan margarinnal kikent tepsibe pakoltam  felvert tojással megkentem és szezámmagot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Tepsi alá edénybe vizet tettem, mikor kivettem a sütőből a zsemléket akkor  megspricceltem vízzel.
Ui:/  Annyit nézegettem már a leírást mégis az első rögtön sikerült a másodikkal viszont már bírkoznom kellett:-) azért elsőre annyira nem rossz, majd legközelebb jobb lesz. Az íze nagyon finom. Aki olvassa a blogomat az már tudja hogy ha azt írom hogy férjuram is  dícsérte sőt ette akkor az már jelent valamit!Még rá is kellett szólnom hogy melegen ne egye!

15 megjegyzés:

gionetta írta...

FinooooooM! De ügyes vagy, nagyon szépek lettek. :))

Dominika írta...

Gyönyörűek a zsemlék! Nagyon ügyes vagy. Ez a formázás nekem is okoz némi problémát, persze nem is gyakoroltam eleget. A tieid csodaszépek!

Timi írta...

Nagyon jól néznek ki!!! Elmentettem a receptet...:o))) Köszönöm!

María írta...

Éva, hogy Te milyen ügyes vagy!! Le a kalappal!!

Éva írta...

gionetta köszi!
Dominika köszönöm, azért lehet hogy legközelebb talán könnyebben megy nekem is!
Timi köszi! Örülök hogy tetszik!
Maria köszönöm!

Gabriella írta...

De ügyes vagy, nagyon szépek lettek.

Illéskrisz Konyhája írta...

De szépek lettek! Ügyes vagy!

Horváth Emerencia írta...

Nagyon ügyes vagy! Köszönjük a receptet!

trollanyu írta...

Nagyon szépek lettek, tényleg ügyes vagy:) Nekem is kedvencem ez a formázás, mert olyan kis helyesek lesznek.

Hankka írta...

Ezeket a gyönyörűséges zsemléket én is melegen ettem volna! :) Nagyon guszták! :)

Kati írta...

Szerintem nagyon szépek lettek:)

HajniZoli írta...

Nagyon szépek lettek!
Az a helyzet, hogy az ilyen péksütemények úgy langyosan az igaziak:-) tudom, hogy nehéz a gyomornak, de akkor is:-)

Okki írta...

Nagyon szépek lettek! Ügyes vagy! :)

Éva írta...

Gabriella köszönöm!
Illéskrisz Konyhája köszi!
Horváth Emerencia köszönöm!
trollanyu köszi, most csináltam először remélem legközelebb már rutinosabb leszek!
Hankka köszi azért melegen nem jó!
Kati köszi!
HajniZoli köszi.Azért van úgy hogy én is langyosan eszem, de a gyomrom biztos hogy megérzi:)

marisz57 írta...

Szépek lettek a zsemléid, már én is készülök rá, csak hát az időhiány...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...