2013. április 24., szerda

Masnitészta házilag

Jött egy hirtelen ötletem  hogy én ezt a tésztát itthon kipróbáljam.Nézelődtem a interneten sok receptet találtam  és megörültem mikor egy ismerős blogot találtam  Illéskrisz Konyhája   innen vettem a mintát.
                                                                               
Hozzávalók:  2 db tojás, 20 dkg. liszt,  só.
Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összegyúrtam/egész pici víz kellett hozzá/ majd kinyújtottam  a tésztát vékonyra. Derelyevágóval kb. 3x3 kockákat vágtam  és a tésztát középen összecsíptem kicsit  így hagytam száradni. Ez a kép már a kiszáradt tészta.
Ui: napokban valami finom  szósszal fogom  elkészíteni .

10 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Óriás ötlet! Köszönöm!

gionetta írta...

Nagyon ügyes vagy Éva! Vasárnap én is tésztát gyártottam, mert Nagyfiúnak fájt a hasa és tudtam, ezt legalább megeszi, valamint volt még 6 db gyönyörű sárgájú magyar házi tojás Keresztanyámtól. Ebből nálam széles metélt és keskeny metélt lett. Valamint tovább tanulmányoztam a hamisítvány olasznak mondott tésztagépem működését. Lassan, hogy minden csavart meghúzok, beállítok, helyére rakok, egészen használható kis gépet kapok. :-)) Lefotózom a tésztámat én is és felrakom. Aztán csinálom masnit, mert annyira aranyos! :-))

Chef Viki írta...

Azt a betyár hétszázát :-) Ez ám a türelemjáték - eszméletlen jó lett!

Márti írta...

Adok egy jó tippet, ha esetleg nem ismered, nagyon jó ötleteket találsz itt:http://tisztateszta.blog.hu/

Hankka írta...

De nagyon helyeskék lettek! :) Erre már végképp nincs időm, pedig nagyon szépek, érdemes lenne házilag készíteni! :)

Kata írta...

Én is szoktam masni tésztát csinálni.Valóban türelem játék,de megéri!

HajniZoli írta...

Ez igen Éva! Volt türelmed hozzá! Ott a gépem, szoktam néha én is készíteni, de eddig csak géppel, gyorsabban ment:-) most olyan kedvet kaptam hozzá, hogy képes lennék nekifogni:-)

Éva írta...

Horváth Emerencia örülök hogy tetszik!
gionetta köszi! Most én csak kézzel nyújtottam, nekem egy egyszerű csak nyújtó vékony és szélesmetélt tésztát csináló gépem van. Néha szoktam használni. Leginkább nagyon szeretem a lebbencstésztának a nyújtására. Nagyon jó kis géped lehet akkor használhatod amikor kedved vagy időd van:)Kíváncsi leszek rá hogy miket gyártottál?
Chef Viki köszi.Úgy vagyok vele hogy ha valami foglalkoztat kíváncsi vagyok az eredményre akkor nagyobb türelmem van hozzá.Nem sok időbe telt kb.összeállítás nyújtás babrálás 3/4 óra.
Márti köszi már felfedeztem az oldalt nézegettem nála más formában volt kerekre vágta szerintem úgy még babrásabb mert a "hulladékot" újból nyújtani kéne!
Hankka köszönöm! Egyszer ha nagyon unatkozól próbáld azért ki!
Kata ha blogodon van megnézem hátha más a technikád!
HajniZoli köszi ha unatkoznál ami gondolom nem sokszor van, akkor próbáld ki.

Tiffanylda írta...

Ó, Éva! Nagyon türelmes vagy, szuper! Két személyre elmegy.., de nálunk??? Éjszakázhatnék!:DDD
Valamikor csak gyúrt tésztát ettünk, semeddig se tartott megcsinálni! Ma már eszembe se jut, pedig mennyivel finomabb volt és olcsóbb!!! Csipetkét, lasagne tésztát és max. a halászléhez még gyúrok, a többit veszem.

Éva írta...

Tiffanylda el is hiszem hogy ahol nagy a család ott ez nem megoldható. Én sem mindíg gyúrok, csak ha kedvem van hozzá!