2013. április 24., szerda

Krumplilángos ismét

                                                                             
Hozzávalók: Krumpli, liszt, só, zsiradék/én most szalonnát sütöttem ki és annak a zsírjával kentem meg/
Elkészítése: /Ha jó minőségű a krumpli akkor lehet héjában megfőzni./Most megpucoltam  kockára vágtam kevés sót hozzátéve megfőztem , krumplinyomón áttörtem és hagytam teljesen kihűlni.(Fontos hogy kihűljön mert akkor sok lisztet vesz fel és kemény lesz a tészta!) Kevés sót tettem hozzá és annyi lisztet amivel jó puha tésztát  gyúrtam./pld. nekem most 5 db közepes  krumpli volt és kb. 15 dkg. lisztet tettem hozzá/.
A tésztát hosszúkás rúdnak formáztam és így vagdaltam  le  belőle darabokat amit kinyújtottam  kis kerek lapokra. A tűzhelyre tettem egy vaslapot  felforrósítottam és ezen egyesével sütöttem meg a lángost mindkét oldalát. A szalonnát közben kisütöttem, jénai alját megkentem a zsírral és arra pakoltam rá a megsült tésztát  a tetejét szintén megkentem majd ment rá a következő és így tovább. Tányérra téve megszórtuk kevés sóval összehajtogattuk és  gyorsan egymás után csúsztak le!:-))
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Györgyi írta...

Milyen egyszerű, de egyben nagyszerű:) Biztos nagyon finom!

Éva írta...

janka kovács köszi, nagyon finom ! Ha még nem ettél akkor egyszer próbáld ki jó régi recept még nagyszülők az ilyen lángost a konyhai tűzhely platniját/tetején/ sütötték !