2013. május 25., szombat

Házi eperfagylalt🍓

                                                                               
Hozzávalók: 15 dkg.  eper, 5 dkg. porcukor, 1/2 dl tejszín. 
🍓
Elkészítése:  Az epret megtisztítottam megmostam  lecsepegtettem majd feldaraboltam  és a porcukorral elkevertem. Fedeles  műanyag dobozba pakoltam és a mélyhűtőbe tettem. Úgy írja a recept hogy legalább 1 éjszakára.  Másnap botmixerbe öntöttem  hozzátettem a tejszínt és pürésítettem.  Azonnal lehet  enni nagyon finom.( Csalóka a kép mert jeges volt a fagyi !) Éppen azt számóltam hogy kettőnknek  a két adag  tejszínt leszámítva 150 Ft-ba került! 
Kellemes hűsölést!

8 megjegyzés:

teller-cake írta...

"Az eperfagyi, eperfagyi, hű de finom"-jut eszembe a gyerekkorombeli sláger és biztos vagyok benne, hogy a Tiéd még finomabb! ;-)

Böbe írta...

Nagyon elkanalazgatnám,nálunk is mindennapi vendég az eper, valamilyen formában:))

Katalin írta...

Nagyon kívánatos a fagyid! Valóban "takarékos konyhában" készült, ügyesen elkészítette :)

Kati írta...

Olyan szép a színe Éva, biztos pont olyan finom is:) Én mostanában úgy készítem a fagyit magamnak, ahogy láttam egyszer nálad, hogy natúr joghurtot összekeverem gyümölccsel vagy dzsemmel, s lefagyasztom, na abban aztán semmi plusz dolog nincs, se hozzáadott cukor, mert a joghurtot is magam készítem.

Timi írta...

Ez nagyon finom lehet!!! Igazi eperből...hmmmm :o)))

Seffer Lilla írta...

Tavaly én is készítettem, nagy kedvenc volt, most, hogy látom Nálad, azt hiszem nemsokára megint készítek majd.

HajniZoli írta...

Mindent bele, pürésítsd, majd fél óra a fagyasztóban, aztán kavarni, így háromszor. Nem szokott megjegesedni ezzel a kavargatási eljárással.
A képen nagyon guszta!

Éva írta...

teller-cake nagyon finom volt, köszi!
Böbe én is szívesen venném és enném mindennap de...... Ezért csak ritkán!
Katalin köszönöm!
Kati köszi valóban nagyon finom volt. Joghurttal jégkrémet szoktam az is nagyon finom.
Timi köszi!
Csilla Andi egy kicsit várjál hogy melegebb legyen az idő aztán egészségetekre!
HajniZoli a többszöri kavargatással nekem nem jött be kellően így maradt most ez a verzió.Köszi!