Hozzávalók: 25+10 dkg. liszt, csipetnyi só, 1db tojás, 1 kis doboz tejföl/175 g/, 10 dkg. margarin.
Elkészítése: 25 dkg. lisztet csipet sóval a tojással és a tejföllel jól összegyúrtam , hűtőbe tettem 1/2 órára. 10 dkg. szoba hőmérsékletű margarint kikevertem 10 dkg. liszttel . A hűtőből kivett tésztát kinyújtottam majd a kikevert lisztes margarint rákentem és szorosan feltekertem . A rudat négy darabra vágtam.
-Mivel kíváncsi voltam hogy töltelékkel milyen is? ezért volt egy kevés mákom és pár darab almám elkészítettem tölteléknek és két db. tésztát megtöltöttem . Felmelegítettem kevés tejet mákot beletettem majd ízesítettem reszelt citromhéjjal, darával, cukorral . Az almát lereszeltem cukroztam, dinszteltem fahéjjal ízesítettem. A tésztát kinyújtottam vékonyra , a tészta középső részére kanalaztam a tölteléket a két szélét csíkokra fölvágtam és a tölteléket ezzel a csíkokkal borítottam be váltakozva egyik-másik oldalról .( Ezt a technikát többször láttam most legutóbb HajniZoli blogjukon csodáltam rá.) Kikent tepsibe pakoltam a tésztát tetejét tojással lekentem előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.
Ui: a másik két darab tésztát átlátszó fóliába csomagoltam és eltettem mélyhűtőbe!
Jó étvágyat!
13 megjegyzés:
Ez tényleg egyszerűnek tűnik!
Anyukám készít...nálunk a meggyes a befutó. Mákosan még nem ettem, azzal kiváncsivá lettem!!! D:))
Nagyon jó, nálam tökös mákos a kedvenc:)Az volt az igazi, anyu még húzta rétest, az egész asztalt beterítette, azt kellett volna megtanulnom:)
Jó az üzleti is, de csak azt mondom, hogy a házi a legjobb. Egyszerűnek tűnik, el is viszem kipróbálásra:-)
Te Éva, én csak csodállak:) Még sose álltam neki ilyesminek. Nagyon ügyes vagy:)
Guszta! Én is tervezem.
Márti köszönöm valóban egyszerű!
Flóra a meggyeset is imádom!
trollanyu na látod azt még nem ettem pedig kíváncsi lennék hogy milyen. Az igazi házi rétes az az amit Édesanyád csinált de én olyat nem tudok!Láttam pedig soksor Anyumat is olyat készíteni de akkor még nem érdekelt annyira a konyhai fortély?:)
HajniZoli sokat használok én is boltit és finomnak is tartom. Ez csak részemről is kipróbálás és ha netán nincs itthon a hűtőben akkor könnyen elkészíthető.
Kati köszönöm, ami késik nem múlik. Majd lesz neked is olyan időszakod mikor esetleg jobban ráérsz és kíváncsiságképpen kipróbálod ezeket!
Édeskonyha köszönöm, érdemes kipróbálnod!
Finom a rétes én is nagyon szeretem. Nálunk a meggyes a népszerű. Egyébként ezt a bevagdalásos technikát nem a HajniZoli találták ki, mert én már egyik külföldi blogon láttam ezt. Be is tettem a képek mappámba, hogy majd készítek így süteményt. A külföldi blogon egy zöldséges-húsos töltelék volt a tésztában.
Lívia örülök hogy szereted nekem is a meggyes van az első helyen:) Nem azt írtam hogy ők találták ki, már több blogon láttam csak most legutóljára ők ihlettek meg!
Nagyon guszta, látszik a képeken, hogy milyen finom! :) Rétestésztát mindig boltit veszek, de ha lesz egy kis időm, kipróbálom ezt a házi verziót! :)
Hankka köszi! Megér egy próbát majd meglátod!
Nagyon finom, megosztottam nálam is, köszönöm!
Horváth Emerencia örülök hogy ízlett, egészségetekre!
Megjegyzés küldése