2013. május 2., csütörtök

Házi rétestészta

A receptet Iceflower blogján találtam még régebben ! (Nagyon egyszerű könnyen elkészíthető és finom!)
                                                                               
Hozzávalók:  25+10 dkg. liszt, csipetnyi só, 1db tojás, 1 kis doboz tejföl/175 g/, 10 dkg. margarin.
Elkészítése:  25 dkg. lisztet csipet sóval  a tojással és a tejföllel  jól összegyúrtam , hűtőbe tettem 1/2 órára.  10 dkg. szoba hőmérsékletű margarint kikevertem 10 dkg. liszttel . A hűtőből kivett tésztát kinyújtottam majd a kikevert lisztes margarint rákentem  és szorosan feltekertem . A rudat négy darabra vágtam.
-Mivel kíváncsi voltam hogy töltelékkel milyen is? ezért volt egy kevés mákom   és  pár darab almám elkészítettem tölteléknek és két db. tésztát megtöltöttem . Felmelegítettem kevés tejet mákot beletettem majd ízesítettem   reszelt citromhéjjal, darával, cukorral  . Az almát lereszeltem  cukroztam, dinszteltem fahéjjal ízesítettem.  A tésztát kinyújtottam  vékonyra , a tészta középső részére kanalaztam a tölteléket  a két szélét csíkokra fölvágtam  és  a tölteléket ezzel a csíkokkal borítottam be váltakozva  egyik-másik oldalról .( Ezt a technikát többször láttam most legutóbb HajniZoli blogjukon csodáltam rá.) Kikent tepsibe pakoltam a tésztát  tetejét tojással lekentem előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.
Ui: a másik két darab  tésztát  átlátszó fóliába  csomagoltam  és eltettem mélyhűtőbe!
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

Márti írta...

Ez tényleg egyszerűnek tűnik!

Gonda Hajnalka írta...

Anyukám készít...nálunk a meggyes a befutó. Mákosan még nem ettem, azzal kiváncsivá lettem!!! D:))

trollanyu írta...

Nagyon jó, nálam tökös mákos a kedvenc:)Az volt az igazi, anyu még húzta rétest, az egész asztalt beterítette, azt kellett volna megtanulnom:)

HajniZoli írta...

Jó az üzleti is, de csak azt mondom, hogy a házi a legjobb. Egyszerűnek tűnik, el is viszem kipróbálásra:-)

Kati írta...

Te Éva, én csak csodállak:) Még sose álltam neki ilyesminek. Nagyon ügyes vagy:)

Édeskonyha írta...

Guszta! Én is tervezem.

Éva írta...

Márti köszönöm valóban egyszerű!
Flóra a meggyeset is imádom!
trollanyu na látod azt még nem ettem pedig kíváncsi lennék hogy milyen. Az igazi házi rétes az az amit Édesanyád csinált de én olyat nem tudok!Láttam pedig soksor Anyumat is olyat készíteni de akkor még nem érdekelt annyira a konyhai fortély?:)
HajniZoli sokat használok én is boltit és finomnak is tartom. Ez csak részemről is kipróbálás és ha netán nincs itthon a hűtőben akkor könnyen elkészíthető.
Kati köszönöm, ami késik nem múlik. Majd lesz neked is olyan időszakod mikor esetleg jobban ráérsz és kíváncsiságképpen kipróbálod ezeket!
Édeskonyha köszönöm, érdemes kipróbálnod!

Lívia írta...

Finom a rétes én is nagyon szeretem. Nálunk a meggyes a népszerű. Egyébként ezt a bevagdalásos technikát nem a HajniZoli találták ki, mert én már egyik külföldi blogon láttam ezt. Be is tettem a képek mappámba, hogy majd készítek így süteményt. A külföldi blogon egy zöldséges-húsos töltelék volt a tésztában.

Éva írta...

Lívia örülök hogy szereted nekem is a meggyes van az első helyen:) Nem azt írtam hogy ők találták ki, már több blogon láttam csak most legutóljára ők ihlettek meg!

Hankka írta...

Nagyon guszta, látszik a képeken, hogy milyen finom! :) Rétestésztát mindig boltit veszek, de ha lesz egy kis időm, kipróbálom ezt a házi verziót! :)

Éva írta...

Hankka köszi! Megér egy próbát majd meglátod!

Horváth Emerencia írta...

Nagyon finom, megosztottam nálam is, köszönöm!

Éva írta...

Horváth Emerencia örülök hogy ízlett, egészségetekre!