2013. szeptember 30., hétfő

Mini amerikaner

A neve elég  érdekes, egy napilapban találtam kíváncsi voltam hogy milyen az íze? Nagyon finom érdemes kipróbálni  nem igényel nagy " beruházást" !                                                                          
Hozzávalók: 10 dkg. margarin, 1 db citrom reszelt héja, 2 db tojás, 10 dkg. cukor, 20 dkg. liszt, 3 ek. tej,3 tk. sütőpor. Mázhoz: 10 dkg. porcukor  és a citrom leve.
Elkészítése: A margarint a cukorral, tojással és a reszelt citromhéjával kikevertem  A liszthez tettem a sütőport majd az előzőleg már összekevert masszába szórtam  beletettem a tejet és jól kikevertem . Sütőpapírral kibéleltem a tepsit és evőkanállal kis halmokat pakoltam rá kicsit egymástól távolabb/nekem kicsit így is összenőttek/. Előmelegített sütőben  200 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor a citromlevet a porcukorral kikevertem és a sütemény simább oldalát  ezzel kentem be./a simább oldal a sütemény alja/

9 megjegyzés:

Timi írta...

Érdekesen hangzik! :o) Elmentem a receptek közzé és ki fogom próbálni, mert ha azt mondod, hogy finom, akkor az biztosan az! :o)))

Seffer Lilla írta...

Jól hangzik, biztos finom is!

Okki írta...

Finomnak tűnik. Egy próbát biztos megér. :)

Éva írta...

Timi ajánlom hogy próbáld ki mert nagyon finom, tésztája mint a piskóta.
Lilla Seffer finom, ha még férjuram is azt mondja akkor az biztos finom!Annyira aranyosak vagytok a kislányoddal ezen a fotón!
Okki szerintem már csak azért is megéri hogy kipróbáld mert annyira kevés alapanyag kell hozzá és valóban nagyon finom.

Csigabige írta...

Érdekesnek tűnik, de biztos, hogy finom lehet :)

Hankka írta...

Tetszik, egyszerűen elkészíthető és finomnak tűnik! :)

Márti írta...

Nekem is nagyon tetszik! Az indiánert ismertem,de amerikánert még eddig nem :)

HajniZoli írta...

Tetszik ez a recept, ki is mentem. A tetejére lehetne lekvárt is kenni ugye? Tejjel jó uzsonna lenne:-)

Éva írta...

Csigabige nagyon finom!
Hankka ahogy láttam az újságban egyből megtetszett de nem bántam meg hogy kipróbáltam mert nagyon finom, még másnap is puha piskótára hasonlít.
Márti az elnevezés nekem is furcsa, de az íze finom.
HajniZoli finom érdemes kipróbálnod.Nekem ezzel a mázzal is finom és ha uzsira adod akkor talán praktikusabb mert nem ragad.