2013. december 2., hétfő

Karamellizált diószemek/egyszerűbben/

Napokban  láttam egy finom süteményt Nea blogján  ahol  a sütemény része volt ez a karamellizált dió is. Még régebben csináltam én is pirított dió az kicsit hosszadalmasabb volt.Tortára dísznek nagyon jól mutat és könnyen elkészíthető.
                                                                             
Hozzávalók: Diószemek, 5 dkg. kristálycukor, 5 ek.forró víz. kevés margarin.
Elkészítése: A cukrot feltettem karamellizálódni majd mikor már szépen felolvadt akkor tettem hozzá a vizet és beletettem a diószemeket. Ekkor kicsit rotyog, mikor kellően bevonta a diót a cukormáz akkor /itt egy kicsit eltértem a jelzett blogon írtaktól/ egy fedőt borítottam  egy tálra úgy hogy a fedő alja legyen felül majd vékonyan bekentem margarinnal és erre pakoltam rá a diószemeket.

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nasinak is nagyon jó lehet, nem csak süteményen :-)

Nea írta...

Évi, milyen szépek lettek. A nagymamám készített gyerekkoromban karamellás diót mindig, ha fájt a torkunk. Legközelebb a vajas fedőt én is kipróbálom, jó ötlet.

janka kovács írta...

Nagyon finom! Nálam most mogyoróval készül minden nap :)

Kati írta...

Jó ötlet:) Aranyosak az unokáid:)

Süni írta...

Gasztro ajándéknak is remek lenne :D

Éva írta...

Katalin így igaz én nagyon szeretem csak magában is!
Nea köszi és az ötletet is mert így elkészítve sokkal hamarabb elkészült.
janka kovács mogyoró is finom lehet azt még nem próbáltam.
Kati köszi és hogy észrevetted az unokáimat is köszönöm!
Süni az elmúlt évben gasztroajándéknak készítettem én is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...