2014. január 3., péntek

Tortilla csípős lecsó és bab töltelékkel

                                                                                  
Ez olyan "újrahasznosított" étel ! Bablevesből megmaradt kevés   füstölt hús és  kb. 2 szedőkanál bab az alap amiből készítettem.
Hozzávalók: 4 db házilag elkészített gyors tortilla (20 dkg. liszt, 1 mk.só, 1,5 dl langyos víz,4 ek. olaj), töltelékhez:3 ek olaj,  1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 ek. lecsó/saját készítésű üveges lecsót használtam/, fűszerek: pirospaprika, bors, só, csípős paprika, 1 mk.olasz fűszerkeverék/saját/,2 ek. kukorica/konzerv/
Elkészítése:  A tortilla elkészítése már szerepel blogomban. Az olajat megforrósítottam és a vöröshagymát fokhagymát megdinszteltem rajta majd hozzátettem a lecsót fűszereztem  kevés főzés után tettem hozzá az apróra vágott füstölt hús és bab keverékét összefőztem majd mikor levettem akkor tettem hozzá a lecsurgatott főtt kukoricát összekevertem és ezzel töltöttem meg a tortilla lapokat, pár karika friss csípős paprikát is tettem rá.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta, én még nem próbálkoztam vele házilag. Ügyesen megcsináltad!

De hova tűntek a finom sütik a blogod tetejéről? :-)

Éva írta...

Katalin köszi. Mivel megváltoztattam a bloghátteret ezért a blogfejlécem ehhez nem illett.:)

Éva írta...

Katalin köszönöm hogy visszajelzést küldtél, bizonytalan voltam hogy jól választottam-e. Döntöttem visszatettem a régi megszokottat és megnyugodtam!

Györgyi írta...

Mindig ezek a maradékokból összedobott ételek a legfinomabbak :)

Gerdi írta...

De jó ötlet, szeretem az újrahasznosítós recepteket! Főleg, ha ilyen finomak:-)

Hankka írta...

Milyen jó kis maradékhasznosítási ötlet, megjegyzem! :)

Csigabige írta...

Nagyon guszta ételt alkottál! Fincsi lehet! :)

Éva írta...

janka kovács ezt már én is tapasztaltam, talán azért mert nagyon akarjuk hogy jó legyen.
Gerdi örülök hogy tetszik, köszi.
Hankka köszi.
Csigabige köszi, nagyon finom volt.