2014. február 11., kedd

Szamócalekváros sütemény

 Gyorsan elkészíthető sütemény, a lekvárt Anikótól kaptam az elmúlt évben egy blogjátékán nyertem.  Eddig tartogattam most jött el az idő hogy megkóstoljam. Sok gyümölcs van amit nagyon szeretek így a szamóca is kedvenc, ez a lekvár  nagyon finom  szinte  darabokban van benne a gyümölcs!
                                                                                 
Hozzávalók és elkészítése: Fagyasztott leveles tésztából  készítettem/fél adagból 20 dkg./.  Szobahőmérsékleten mikor már kiengedett,  kinyújtottam és felszeleteltem  négyszögre majd  a tészta  egyik felét bevagdaltam . A lekvárból rákanalaztam  arra a részére ami egyben volt és a bevagdosott részét ráhajtottam.  1 tojást felvertem és megkentem a tésztát. Előmelegített sütőben 220 fokon sütöttem 20'. Mikor kihűlt teljesen  3 dkg. csokit megolvasztottam gőz fölött  és rácsorgattam a süteményre.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Anikó írta...

Örülök, hogy ízlett!:-) A süti nagyon guszta!

Katalin írta...

Nagyon guszta lett a csokitól. Hasonlót és is szoktam sütni, csak egy réteg készre főzött pudingot teszek a lekvár alá. Málnalekváros-pudingos párnák címmel tettem fel :-)

Györgyi írta...

Nincs is jobb a gyümölcsdaraboktól hemzsegő lekvártól :) A leveles tészta nagyon jó szolgálatot tesz, én is mindig tartok itthon.

Gerdi írta...

Egyszerű, gyors finomság. Egy időben gyakran sütöttem leveles tésztából, aztán elmaradt. Nem rég vettem újra, ideje lenne belőle készíteni valamit:-)

Hankka írta...

Egyszerű-nagyszerű kategória, finom! :)

Csigabige írta...

Ez aztán nagyon jól néz ki! Szamócalekvárt még nem kóstoltam, de fincsi lehet :)

Éva írta...

Anikó köszönöm!
Katalin köszi, a puding biztos finom a lekvárral.
janka kovács általában nekem is van itthon és milyen praktikus is!
Gerdi a jó ebben a tésztában hogy bármikor lehet valami finomságot belőle készíteni.
Hankka köszi igazad van!
Csigabige köszi!

Éva írta...

Csigabige minél előbb pótold a lemaradásodat mert nagyon finom!