Hozzávalók és elkészítése: 3,5 dl. vizet 15 dkg. cukorral 10' főztem. Amikor kihűlt hozzáadtam 2 db citrom átszűrt levét és fagyasztóba tettem. Mikor a fagylalt félig elkészült /ez kb. 2 óra volt/ hozzákevertem 1/2 dl felvert tejszínhabot.
Ui: (Bár a régi receptben nem volt én reszelt citromhéját is tettem hozzá!) Nagyon finom lett! Megolvasztott csokoládéból szoktam különböző formákat csinálni ezzel dekoráltam majd bekanalaztuk !
Kellemes hűsölést kívánok !
7 megjegyzés:
Nincs is olyan messze a nyár Éva, és amúgy is olyan szép napsütéses idő van odakinn, pont egy ilyen finom fagyira való. ;)
Ilyen finom fagyi jól esik bármikor, nem csak a kánikulában. És milyen egyszerű elkészíteni.
Olyan szépen sütött a nap délután, hogy nekem is lecsúszott volna egy tál fagyi...vagy kettő... ;-))
A fagyi nincs évszakhoz kötve nálunk és citromos az egyik kedvenc:)
Főleg ha citromos, bármikor jöhet :)
Egyszer készítettem házilag fagylaltot fagyigépben,akkor azt mondtam soha többet.Órákig kellett rá várni,míg a kép fagyasztja,meg kevergeti.
Köszönöm Évi!Ki fogom próbálni!
Okki én is így gondoltam az idő ebben nem befolyásol hogy mikor hűsölünk vele:)
Nea engem is az fogott meg hogy kipróbáljam hogy egyszerű és nagyon finom!
teller-cake egy tálkával szívesen küldtem volna, de miért nem szóltál hogy ott is jó az idő?:-))
trollanyu örülök hogy szeretitek!
Kati szerintem is a citromos a legjobb!
Emőke nagyon egyszerű mondjuk ennél is kell egy kis türelem még megfagy kellően de addig varrogathatsz kicsit:-)) Egészségetekre!
Megjegyzés küldése