2014. március 5., szerda

Csokoládés teasütemény

                                                                                  
Hozzávalók és elkészítése: Összegyúrtam 14 dkg. margarint 20 dkg. lisztet, 1 tojást, 2 szelet/ami 4 dkg. volt/ reszelt csokoládét, 8 dkg. cukrot. A tésztát vékonyra kinyújtottam, kicsi szaggatóval kiszaggattam és előmelegített sütőben 200 fokon 10' alatt megsült. Elkészítettem a krémet: lábasban összefőztem  1 dl tejet, 1 tojást ,evőkanál  cukrot egy szelet csokoládét/2 dkg/, és 2 dkg. margarint. Mikor kihűlt a krém a süteményeket kettesével összeragasztottam. (Azt írja ez a szakácskönyv hogy ezzel a krémmel fehér kekszeket is ragaszthatunk össze!) Nagyon jó a krém és együtt a süteménnyel  finom!

6 megjegyzés:

Okki írta...

A receptet elolvasva nagyon finom lehet. :)

Csigabige írta...

Nagyon guszta! Reggeli kávé mellé fincsi lehet :)

Emőke írta...

Köszönöm,Évi!
Szerinted meddig tartható el fémdobozban?

Gabriella konyhája írta...

El is mentettem, nagyon tetszik!! A kisfiam oda lesz érte... :)

Éva írta...

Okki nagyon finom és olcsó sütemény.
Csigabige köszi, biztos finom lenne:)
Emőke mivel most készítettem először és mivel krém van benne ezért dobozzal együtt hűtőbe tettem így 1 hét után is finom volt!
Gabriella biztos ízleni fog a kis szőkeségnek is! Egészségetekre!

Hankka írta...

Csupa csoki, tényleg nagyon fincsi lehetett! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...