Hozzávalók:hagymatokány: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, 1 tk liszt, 3 ek. tejföl.puliszka: 1/2 liter víz, 15 dkg kukoricaliszt, 1 kisebb krumpli/édesanyám mindig krumplival készítette/, só.
Elkészítése: Először a puliszkát készítettem el. Krumplit megpucoltam és egészen apró kockákra vágtam fel amit feltettem főni 1/2 liter vízbe amibe sót tettem. Mikor már megfőtt a krumpli öntöttem pici vizet még hozzá és a forrásban lévő vízbe öntöttem apránként a kukoricalisztet természetesen közben kevertem hogy ne csomósodjon össze.Ezután már nem kell sokáig a tűzhelyen hagyni mert besűrűsödik kellően Tűzhelyről levettem. A hagymatokányhoz megpucoltam a hagymát és karikára felvágtam kevés piros paprikám is volt amit szintén feldaraboltam. Zsírt felmelegítettem és a hagymát beletettem kicsit dinszteltem majd hozzá tettem a paprikát is kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt pároltam . Ezután szórtam rá a fűszereket amivel még pároltam majd a lisztet elkevertem a tejfölben és ráöntöttem a hagymára amivel készre főztem.
Tálalásnál zsírba mártott kanállal tudtam szedni a puliszkából és mellé a finom hagymatokányt tettem.Nagyon finom így együtt ! Érdemes kipróbálni !
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Kipróbálom!Köszönöm! :)
Szera nagyon finom én is most próbáltam ki először de nagyon ízlik. Egészségetekre!
Hú, ezt Apa nagyon szeretné szerintem. Egyszer elkészítem neki. Köszi.
Megjegyzés küldése