2014. március 29., szombat

Hagymatokány puliszkával

                                                                                     
Hozzávalók:hagymatokány: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, 1 tk liszt, 3 ek. tejföl.puliszka: 1/2 liter víz, 15 dkg kukoricaliszt, 1 kisebb krumpli/édesanyám mindig krumplival készítette/, só.
Elkészítése: Először a puliszkát készítettem el. Krumplit megpucoltam és egészen apró kockákra vágtam fel amit feltettem főni  1/2 liter vízbe amibe sót tettem. Mikor már megfőtt a krumpli  öntöttem pici vizet még hozzá  és a forrásban lévő vízbe öntöttem apránként a kukoricalisztet természetesen közben kevertem hogy ne csomósodjon össze.Ezután már nem kell sokáig a tűzhelyen hagyni mert besűrűsödik kellően  Tűzhelyről levettem. A hagymatokányhoz  megpucoltam a hagymát és karikára felvágtam  kevés piros paprikám is volt amit szintén feldaraboltam. Zsírt felmelegítettem és a hagymát beletettem kicsit dinszteltem majd hozzá tettem a paprikát is kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt pároltam . Ezután  szórtam rá a fűszereket  amivel még pároltam majd a lisztet elkevertem a tejfölben és ráöntöttem a hagymára amivel  készre főztem.
Tálalásnál  zsírba mártott kanállal tudtam szedni a puliszkából  és mellé a finom hagymatokányt tettem.Nagyon finom  így együtt ! Érdemes kipróbálni !
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Szera írta...

Kipróbálom!Köszönöm! :)

Éva írta...

Szera nagyon finom én is most próbáltam ki először de nagyon ízlik. Egészségetekre!

Bridge írta...

Hú, ezt Apa nagyon szeretné szerintem. Egyszer elkészítem neki. Köszi.