2014. március 2., vasárnap

Lajcsi szelet

                                                                             
    
Hozzávalók és elkészítése:tészta: 2 db tojás, 20 dkg. porcukor, 5 dkg. zsír, 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál méz ezeket gőz fölött 5' kevertem. 40 dkg. lisztben 1 mokkáskanál szódabikarbónát elvegyítettem  és a gőzről levett keverékkel tésztának összegyúrtam.  Három felé vettem a tésztát és egyenként kinyújtottam  és a tepsi hátán megsütöttem.Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10' alatt megsül 1 lap.
Krém hozzávalói és elkészítése:  1 cs puncspudingot és 1 cs vaníliapudingot 3 -3dl tejjel  megfőztem, kihűtöttem. 20 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikevertem és kétfelé vettem amit  külön-külön összekevertem  a pudinggal.A puncshoz 1 mk. rumaromát tettem.
A lapokat úgy töltöttem meg hogy először a vaníliakrémet tettem  majd a puncsot. Tetejére máznak: 1 tojásfehérjét 15 dkg. porcukorral kikevertem  egy kanálkával vettem ki belőle ebbe pici málnaszörpöt tettem.A fehér cukormázzal lekentem majd a rózsaszínből pár pöttyöt tettem aminek egyik végét  kicsit késsel áthúztam.( szeletelve annyira nem látszik most, de kisebb nagyobb szívformák vannak rajta)

14 megjegyzés:

Gabriella konyhája írta...

Évek óta eltettem a helyi napilap egy karácsony előtti számát, melyben ez a süti szerepelt... de még azóta sem sütöttem meg. Pedig milyen jól néz ki! Kaphatok Tőled egy szeletet? :)

Katalin írta...

Finom lehet, eddig nem ismertem :-)

Timi írta...

Ez a süti már rég a listámon van, de még nem jutottam el hozzá...köszönöm az inspirációt! :o))) Annyira jól néz ki!!!

Kati írta...

Jajj, de szép, s biztos finom is:) Éva, megkaptam a leveled, csak sajnos még nem tudtam feltenni az ajándékod, ahogy feltettem írok jó?

Mamka írta...

Itt van a konyhád nekem,mint biztos támpont a főzésben,sütésben.Köszönöm!

teller-cake írta...

Én csokival ismerem a tetején és nagyon imádom! Mamám rengetegszer sütötte... <3

janka kovács írta...

Nagyon szép lett :) Szívesen elvennék egy szeletet a tányérról:)

Gerdi írta...

Régen nagyon divatos volt mifelénk ez a süti, aztán feledésbe merült. Pedig olyan mutatós! És még finom is:-)

Roza írta...

Nekem is megvan a receptje, már nagyon-nagyon rég óta, de még csak egyszer sütöttem meg... Ahogy Gabriella is mondja, pedig mutatós:)

Krisztina Szalczer írta...

Ez a kislányom egyik kedvenc sütije...:)Nagyon-nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom, hogy próbálja ki!:) Én még a vanilia és a puncs krém mellett csoki krémet is készítek bele, a tetejére pedig csokimázat kenek.

Csigabige írta...

Apai nagymamám készíti el ezt a süteményt mindig a családi összejövetelekre! :)Nagyon szép lett!

trollanyu írta...

Nálunk is divatos lakodalmas süti volt, évek óta nem ettem:) Nekem csokimáz nélkül is jó:)

Rosita Vargas írta...

Ohh siempre estos pasteles te quedan bien hechos me encantan,abrazos.

Éva írta...

Gabriella akkor egyszer próbáld ki mert nagyon finom. Addig pedig nyugodtan vegyél egy szeletkét kóstolónak:-))
Katalin köszi!
Timi akkor ihlet megvolt , rajta próbáld ki!
Kati köszi nagyon finom. Nyugodtan amikor ráérsz!
Mamka köszi örülök hogy így gondolod!
teller-cake csokival is finom lehet!
janka kovács köszi, nyugodtan vegyél kedvedre:-))
Gerdi valóban ez olyan lagzis sütemény, gondolom azért készítették hogy mutatós persze mellette finom is!
Roza az új fotódon alig ismertelek meg. Akkor egyszer családodnak süsd meg mert nagyon finom a kis Zsófikának is fog ízleni biztos!
Krisztina el is hiszem hogy kislányod kedvence, nagyon finom lehet még csoki benne és rajta!
Csigabige akkor az ízről nem kell hogy meggyőzzelek. Köszi!
trollanyu örülök hogy ismered,akkor cukormázzal küldök neked jó?
Rosita Vargas köszönöm, örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...