Hozzávalók: bolti leveles tészta, a töltelék tejszínhab.
Elkészítése: A tésztát mivel fagyasztott volt szobahőmérsékleten hagytam kiengedni majd kinyújtottam. Kb 2 cm széles csíkokat vágtam belőle tojás sárgájával megkentem és/ szerencsére már van nekem is a sütéshez való csövem/ feltekertem úgy hogy a tészta csíkok kicsit fedjék egymást. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam addig pihent még a sütőt előmelegítettem. 200 fokon kb.15' sütöttem. Konyharuhával megfogtam és még meleg volt addig lehúztam a csőről.( Kicsit problémáztam a töltelékkel is, mivel 2 tojásfehérjét 2 ek. cukorral gőz fölött felvertem és gondoltam kicsit változtatok most tettem bele 2 ek. kókuszreszeléket de ez nem volt jó ötlet nem sikerült!) Tejszínt felvertem és azzal töltöttem meg , tetejére csokit csurgattam.
Ui: Nagyon sokáig nem volt ilyen formám amivel ezt a süteményt lehet sütni. Azért nem mondtam le a sütéséről. Régi fakanál nyelét alufóliával bevontam és arra tekertem a tésztát. Nekem még jobban tetszett is mert apróbbak voltak. Sajtos rolád ami blogomban szerepel ezzel a technikával készült!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Kicsit le vagyok nálad maradva,Évi!
Nem nagyon volt mostanában időm,de ezért érdemes volt beugrani Hozzád;-)
Csudafinom ínyencség,köszönöm a receptet eltettem,köszönöm!
Nálunk is gyakran készül, hol nagyobb, hol kisebb méretben - de mért ne sikerül a kókuszos töltelék ?
Emőke ne izguljál én szeretettel várlak bármikor jöhetsz hozzám! Örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Baloghné Kele judit szerintem valami rossz kisugárzásom volt mert elég balkezes voltam aznap.Híg maradt a hab hiába vertem fel!
Megjegyzés küldése