2014. március 5., szerda

Puncslikőr házilag

Hozzávalók:  30 dkg. cukor, 7 dl édes ürmösbor, 2,5 dl rum, másfél rúd vanília.
Elkészítése:Halványsárgára pirítjuk, a cukrot, majd az ürmössel leöntve, állandóan kevergetve addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Beletesszük a vaníliát, egy pár percig forraljuk, végül hozzáöntjük a rumot, és ezzel már csak felforraljuk, hagyjuk a vaníliarudat is, hogy állás közben még csak erősítse az ízét. Egy pár hétig érleljük fogyasztás előtt.
Ui:Nagyon kellemes íze lehet ennek az itókának is! Ünnepi asztalra való!
                                                                             

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez nagyon finom lehet :-)

Éva írta...

Katalin szerintem is finom lehet!Majd kipróbálom és beszámolok jó?:-))