Hozzávalók: 9 ek liszt, 4 ek.olaj,1 db tojás, csipetnyi só, kb.1 dl tej, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tk. ecet. Sütéshez olaj.
Elkészítése: A tojást felvertem a sóval majd hozzá tettem az olajat a szódabikarbónás ecetet elkevertem majd hozzá kanalaztam a lisztet és annyi tejet amitől jól gyúrható tésztát kaptam. Az összegyúrt tésztát 9 felé vettem egyenként kinyújtottam majd össze hajtottam és ismét kinyújtottam . Forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Porcukorral szórtam meg és szilvalekvárt kanalaztunk hozzá.
📌 2013.Erdélyi Konyha Kalendáriumból választottam !
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Mamám is szokott hasonlót készíteni:) Nagyon finom :)
Egyszerű, de nagyszerű étel, és érdekes, mert nem a megszokott.
Még sosem láttam/ettem ilyet, de nagyon fincsinek tűnik! :)
Hogy mennyire finom, látszik rajta! Valahol már én is szemet vetettem rá, de elfelejtődött. De most itt van:-) S sort is fogok keríteni rá!
Kati most már én is tudom hogy finom örülök hogy ismered az ízét!
Lívia köszi!
Csigabige nagyon finom valóban!
Gerdi érdemes kipróbálni !
Megjegyzés küldése