2014. május 23., péntek

Epres joghurtos jégkrém/házilag

                                                                                
Hozzávalók:
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 teáskanál vaníliásporcukor
  • 15 dkg. eper
  • 1/2 dl tejszín/ ha van éppen otthon, de enélkül is finom már kipróbáltam többször/
Elkészítése:  A joghurtba tettem a cukrot és a tejszínt jól összekevertem. Az epret megtisztítottam  átmostam többször és össze turmixoltam/ villával összenyomva is megfelel/. A formákba szedtem kanállal  a joghurtos ill. az epres keverékből váltakozva.Ezután irány a mélyhűtő és  pár óra múlva már ehető a finom jégkrém!( Bármilyen gyümölccsel  elkészíthető!)

5 megjegyzés:

Emőke írta...

Hűsítő finomság a melegben.
Gratulálok hozzá!<3

fenci írta...

Nagyon jól néznek ki! Ebből az adagból lett a 6 darab?

Éva írta...

Emőke köszi valóban jó volt ebben a melegben!
fenci üdvözöllek! Köszönöm örülök hogy tetszik,kérdésedre válaszolva igen 6 lett + 1 mivel kevés maradékot egy másik formába tettem! Ha nem tettem volna hozzá a tejszínt akkor lett volna pontosan 6 db mivel már ezzel az aránnyal kipróbáltam !

aranyos fodorka írta...

:-) Pont tegnap készítettem én is, és nagy élvezettel kanalaztam ma, a 30 fokos délutáni hőségben.
Egyszerű, nagyszerű, adalék- és vegyszermentes, talán nem is nagy bűn kalóriák szempontjából...

Éva írta...

aranyos fodorka jó is néha a hőségben egy kis hűsítő! Nem szoktam bele sok cukrot tenni így semmi bűntudatom nincs a kalóriák tekintetében:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...